Şehba’da komploya karşı çadır eylemi 2. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komploya karşı Şehba kantonundaki çadır eylemi 2. gününde.

Şehba’nın Fafîn ilçesinde bulunan Sürücü Kursu alanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı başlatılan çadır eylemi 2. gününde. Eyleme Kongra Star, Adalet Meclisi, Şehit Aileleri Meclisi, Kültür Sanat Hareketi ve kurulu üyelerinin yanı sıra bölgenin ileri gelenleri ve şeyhlerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarının atıldığı çadır etkinliğinde, Şehit Aileleri Meclisi üyesi Dicle Mamo ile Şehba’nın ileri gelenlerinden Welîd Hemede tarafından bir açıklama okudu.

'TÜRK DEVLETİ, HER TÜRLÜ İŞKENCEYE RAĞMEN BAŞARAMADI'

9 Ekim uluslararası komplosunun kınandığı açıklamada, işgalci Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından bu yana kendisine yönelik her türlü zihinsel ve fiziksel işkence uyguladığı, iradesini kırma girişiminde bulunduğu ancak başarılı olamadığı vurgulandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nde işkence sistemine karşı verdiği mücadeleye dikkat çekilen açıklamada, “Sadece Kürt halkı değil, tüm örgüt ve halk Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadele etmeli ve ayaklanmalıdır. Önderlik özgürleşene kadar bu mücadele durmayacak. Çünkü o olmadan dünyada barış gerçekleşemez” denildi.

Etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın değerlendirmelerinin ses kaydı dinlendi.
Hazırlık Komitesi, çadırda sanat ve şiir etkinliklerine yer verileceğini belirtti.

Çadır eyleminin yarın kitlesel bir yürüyüşle sona ermesi bekleniyor.