Şehba’da üç savaşçı için kitlesel başsağlığı töreni

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçıları Rizgar Welat ve Rojhat Bêkes ile YJA Star gerillası Avrîn Mahsûm için Şehba’da başsağlığı töreni düzenlendi.

Tören Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi tarafından organize edildi.

HRE savaşçıları, Yusif Hiso (Rizgar Welat) ve Kawa Hesen (Rojhat Bêkes) 14 Haziran günü ürk devletinin hava saldırıları sonucu şehit düşmüşlerdi.

YJA Star Basın İrtibat Merkezi çalışanı Bêrîvan Mistefa (Avrîn Masûm) ise 19 Eylül 2022’de Garê’de şehit düşmüştü.

Üç savaşçı için Şehba’nın Til Sosin Köyündeki Serdem Kampı’nda düzenlenen başsağlığı törenine yüzlerce Efrînli göçmenin ve bölge halkından insanlar katıldı.

Şehit Aileleri Meclisi adına bir konuşma yapan Emîne Omer, şehitlere bağlılıklarını ifade ederken, “Halkımızın direnişine inanıyor ve güveniyoruz. Halkımızın ambargo ve işgal saldırılarına karşı gösterdiği direniş her geçen gün daha da artmakta” dedi.

Şêrawa İlçe Meclisi adına konuşan Henîf Sîdo, “Başta şehit aileleri olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi ve şunları ekledi: “3 şehidimiz özgür yaşamamız için canını feda etti. Türk devleti en gelişmiş teknolojik silahlarla saldırarak bizi haklı davamızdan uzaklaştırmaya çalışıyor. Fakat düşman şunu çok iyi bilmelidir ki biz bu davanın sahipleriyiz ve asla bu haklı direnişimizden vazgeçmeyeceğiz.”

Şehit Avrîn Mahsûm’un ailesi adına söz alan kardeşi Adil Mistefa, kardeşinin ülkesi için her zaman büyük bedeller ödediğini söyledi.

Adil Mistefa daha sonra Şehit Avrîn’in annesi için gönderdiği mektubu okudu.

Konuşmalardan sonra, üç şehidin şehadet belgeleri okunup ailelerine teslim edildi.