Şehba ve Tebqa’da binler komploya karşı yürüdü

Şehba ve Tebqa’da 9 Ekim komplosuna karşı yürüyen binlerce kişi, hiçbir komplo ve saldırının halkın iradesini kırmaya yetmeyeceğini vurguladı.

Kongra Star Kadın Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümünde kitlesel bir yürüyüş düzenledi. Babnis beldesi ile Fafinê ilçesi arasındaki yolda başlayan yürüyüşe binlerce Efrinli göçmen ve Şehbalı katıldı.

Abdullah Öcalan'ın posterleri, çeşitli flamalar ve üzerinde "Halkın ve gerillanın direnişiyle komployu yeneceğiz ve Önder Apo'yu özgürleştireceğiz” yazılı pankartın taşındığı yürüyüşte “Bê Serok jiyan nabe” sloganı atıldı.

Efrîn ve Şehba Kantonu Kongra Star Yöneticisi Necah Hisên, Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin tüm mazlum halklar için özgür bir yaşamın modeli olduğunu söyledi. İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarının 9 Ekim komplosunun devamı olduğunu belirten Necah Hisên, "Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak bu planlara direneceğiz, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü ve işgal altındaki toprakları kurtarana kadar mücadeleyi büyüteceğiz.”

Rojava-Êzidî Kadınlar Birliği Yöneticisi Suad Hiso ise, Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesinin Êzidî toplumunun yolunu aydınlattığını söyledi. Suad Hiso, “Şehba'daki Êzidî toplumu olarak biz de mücadeleyi sürdüreceğiz. İşgal altındaki toprakları özgürleştirip, Önder Apo’yu halkın arasında görene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” diye belirtti.

TEBQA

Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi de, aynı amaçla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı, "Uluslararası sessizliğe hayır", "Halkın birliğiyle Serêkaniyê ve Girê Spî'yi özgürleştireceğiz” pankartları taşındı.

Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mezlum Ömer, hiçbir komplo ve saldırının halkın iradesini kırmaya yetmeyeceğini vurguladı.

Suriye Gelecek Partisi Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Nuha El Şiêti de bir konuşma yaparak saldırıları kınadı.

Mensura Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Foza El Mihemed ise hazırlanan ortak açıklamayı okudu.