Şehit Çiya Qamişlo son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Çiya Qamişlo, Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo halkı, 2013 yılından bu yana savaşçı olan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) şehidi Çiya Qamişlo'yu (Ebdulqadir Nayif) son yolculuğuna uğurladı.

Cenaze töreni, şehidin yoldaşları ve ailesi, Kongra Star, Şehit Aileleri Meclisi ve Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) üyelerinin katılımıyla Şehit Delil Saruxan Şehitliği’nde gerçekleştirildi.

'HALKIN BİRLİĞİ HER ŞEYDEN GÜÇLÜDÜR'

Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Şemsixan Gulo, "Bu halkın birlik gücü her şeyden daha güçlüdür. Ülkesini korumak için canlarını feda eden kahramanların her zaman takipçisi olacağız” dedi.

Şehit Rubar Qamişlo Komünü Halkla İlişkiler Bürosu Üyesi Hacı Arap da şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, "Biz burada insanlığın umuduyuz ve her zaman şehitlerin yolundan gideceğiz” ifadelerini kullandı.

ARAP AŞİRETLERE ÇAĞRI

Demokratik İslam Kongresi üyesi Eli Resûl de söz alarak, şehitlerin fedakarlıklarına dikkat çekti.

Şehit Çiya Qamişlo'nun halası Welid Ebdullah El Xafo da konuşma yaparak El Reşid ve El Xewatine aşiretlerine başsağlığı dileyerek, "Şehitlerimizin mücadelesine sahip çıkacağız. Hakkımızın sonuna kadar peşindeyiz. İslam adına bizimle savaşan düşmanlarımıza yazıklar olsun. Arap aşiretlerimiz, düşmanın halkların birliğine yönelik planlarına kanmamalı ve halkların kardeşliğine dönüş yapmalıdır” diye konuştu.

Şehit Çiya Qamişlo'nun şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Törenin sonunda sloganlar eşliğinde şehidin cenazesi toprağa verildi.

Çiya Qamişlo, 11 Aralık'ta Hesekê kantonunun Mergeda kasabasında şehit edilmişti.