Şehit aileleri: Boyun eğmeyeceğiz

Şehit aileleri, soykırım politikalarına karşı direnişte olacaklarını, boyun eğmeyeceklerini söyledi.

İşgalci Türk ordusunun saldırılarında şehit düşen savaşçıların aileleri, özgürlük bayrağının dalgalanacağını ve şehit kanıyla sulanan topraklara sahip çıkılacağını vurguladı. 

ANF’ye konuşan şehit babası Mihyedîn Hesen, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni tasfiye etmeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “Bu yönetimi sahiplenen, kucaklayan halkı da açlıkla sınıyor. Su istasyonu, elektrik santrali, enerji kaynakları vb. halkın hem geçim kaynağını sağladığı hem de yaşamın devam ettirmesi için olmazsa olmazlar arasında yer alan mekânlar vuruluyor. Öyle bir düşmana sahibiz ki; çocuk, kadın, yaşlı demeden katlediyor. Bu saldırılarla göç yolunu açmak istiyor. Halkımız başından beri göç ettirme politikalarına karşı dik bir duruş sergiledi. Sadece ekmek yiyerek, su içerek yaşamımıza devam etsek bile düşmanın politikalarında başarıya ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Halkımız özgürlük bayrağını dalgalandırıyor. Şehitlerin kanlarıyla sulanan topraklar, verilen bedeller var. Ulaşılan kazanımların tümü şehitlerin emekleriyle gerçekleşti. Bu emeklere arkamızı dönerek topraklarımızı düşmana bırakmayacağız. Düşmana karşı mücadelede bir yumruk misali bütünlüklüyüz. Bizleri ne açlıkla sınayabilir ne de göçertebilir. Bu saatten sonra da geri adım atmayacağız. Her bir şehidin hayalini sırtlayarak yolumuza devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar bu toprakları Erdoğan ve çetelerine bırakmayacağız.” 

BİR KARIŞ BİLE ALAMAYACAKLAR

İki şehit halası olan Menal Fexrî, işgalci Türk devletinin halkların iradesini yok etmek istediğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Türk devleti, tek dil, kimlik, bayrak, vatan zihniyetiyle bölge halkına dönük soykırım politikası uyguluyor. Türk devleti şunu iyice anlamalı, kavramalı; bir karış toprağımızı bile işgal edemeyecekler, alamayacaklar. Saldırılarla irademizi kıracağını, gözümüzü korkutacağını, halklar arasında fitne çıkaracağını düşünüyorsa yanılıyor. Saldırıların şiddeti ne kadar artarsa mücadelenin şiddeti de o denli artacaktır. Bölge halkları, Özerk Yönetimi’ne canı gönülden bağlı. Bu bağlılık devam edecek ve Türk devleti tarafından onurumuzun ayaklar altına alınmasına asla izin vermeyeceğiz.”

BÖYLE BİR HALKIN İRADESİ KIRILMAZ

Şehit kardeşi Nêzîr Sofî ise Kuzey-Doğu Suriye halklarının Türk ordusunun düşmanlığına cevap verdiğini belirterek, şunları dile getirdi: ““Örgütlü bir halk gerçekliğimiz var. Halkımız her bir saldırıda görkemli bir mücadele içerisinde oldu. Bir annenin ve babanın en değerlisi, kıymetlisi evladıdır. Rojava’daki anne ve babalar, elleriyle evlatlarını direniş saflarına gönderdi, toprağına sahip çıkmasının; dilini, kimliğini korumasının temel görevleri olduğunu öğretti. Böylesi bir halk gerçekliği asla direnişe ara vermez, iradesi kırılmaz ve mücadelede geri adım atmaz. Hedef ve amacında kilitlenen bir halkımız var. Zafere ulaşana kadar da bu yolda devam edecektir. Onurumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Şehitlerimizin izinden sapmayacağız, şehitlerimizin mücadelesi mücadelemizdir.”