Şehit Aileleri Meclisi Kongresi başladı: Önder Apo'ya özgürlük!

1. Şehit Aileleri Meclisi Kongresi, "Devrimci halk savaşını geliştireceğiz ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” şiarıyla başladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Şehit Aileleri Meclisi’nin 1. Kongresi, “Şehitlerin ruhuyla devrimci halk savaşını geliştireceğiz ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” şiarıyla başladı.

Hesekê’de düzenlenen kongreye, Özerk Yönetim kurumlarından Kürt, Arap ve Süryani temsilcilerin yanı sıra Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlık Üyesi Newroz Ehmed, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah ve TEV-DEM eş genel başkanları Rûken Ehmed ve Xerîb Hiso da katıldı.

'ABDULLAH ÖCALAN ŞAHSINDA TÜM HALKLAR TECRİT ALTINDA'

Kongrede konuşma yapan Asya Abdullah, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek, tecridin, özgürlük çağrısı yapan ve sömürgeci politikalara karşı çıkan tüm halklara karşı olduğunu söyledi.
Kuzey ve Doğu Suriye halkının direnişini tarihi direniş olarak nitelendiren Asya Abdullah, “Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi'nin başından bu yana, devrimin kazanımlarını korumak için canlarını veren şehitlerimizin fedakarlıkları ve düşmana boyun eğmeyen kadın yoldaşlarımızın direnişi sayesinde bu devrim tarihi bir devrim oldu” dedi.

Asya Abdullah son olarak Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla halkın iradesinin zayıflatarak bölgeyi işgal etmek istediğini vurguladı.

Kongre konuşmalarla devam ediyor. Özerk Yönetim Yürütme Konseyi Eşbaşkan Yardımcısı Hemdan El Ebid’in ardından QSD Genel Komutanlık Üyesi Newroz Ehmed ve Kongra Star Koordinasyon Üyesi Remziye Mihemmed konuşacak.