Şehit annesi: KDP’nin yaptığı ihanettir

Kimyasal silah saldırısında şehit olan Serdem Agirî’nin annesi Hamdiye Ehmed, “KDP’ninki ihanettir. Gerillanın yanında olmayacaklarsa kendilerine neden biz Kürt’üz diyorlar” dedi.

İşgalci Türk ordusunun Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yönelik saldırılarında şehit olan Serdem Agirî’nin (Osman Abdî) ailesi, kimyasal silah saldırılarına karşı sessizliği kınayarak, ilgili kurumların Medya Savunma Alanları’nda araştırma yapması çağrısında bulundu.

İşgalci Türk ordusu, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) işbirliğinde Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine dönük 14 Nisan 2022 günü başlattığı işgal saldırılarında kimyasal silah kullanıyor. HPG, 6 ayını geride bırakan saldırılarda şimdiye kadar en az 2 bin 476 kez yasaklı ve kimyasal silah kullanıldığını açıkladı.

HPG ayrıca sadece Ağustos, Eylül ve Ekim ayında 17 gerillanın kimyasal silahla şehit düştüğünü duyurdu. 20 Ekim 2022 günü savaşın Zap cephesinde kimyasal silahlarla şehit düşen gerillalardan birisi de Serdem Agirî’ydi.

‘KÜRT OLSALARDI GERİLLANIN YANINDA YER ALIRLARDI’

ANF’ye konuşan Şehit Serdem Agirî’nin annesi Hamdiye Ehmed, KDP’yi sert kınayarak şunları dile getirdi: “Kürt halkının tümü kardeştir. KDP’nin Kürt halkının yanında olması gerekirdi. Özgür bir Kürdistan’ın kurulması için birlik olunmalı. KDP, gerillanın yanında yer almalıydı. Kürt halkının, gerillanın yanında olmayacaklarsa neden kendilerine biz Kürt’üz diyorlar. Kürt olsalardı, Kürdistan ve Kürt halkının çıkarlarını savunsalardı gerillaya destek çıkarlardı. KDP’nin yaptığı ihanettir. Eğer ihanetçi olmasaydı şu an Türk devleti ile bir olmazdı.”

Halkların, Türk devletinin yakasını bırakmaması gerektiğini vurgulayan anne Hamdiye Ehmed, uluslararası sessizliğin de sona ermesi gerektiğini ifade etti.

‘KDP DÜŞMAN OLMASAYDI MASKELERE EL KOYMAZDI’

Kimyasal silahların insanlık değerleri ve uluslararası hukuk gereği yasaklı olduğuna dikkat çeken Şehit Serdem Agirî’nin babası Mihemed Abdî ise “Yenilgisinin ispatıdır. Kullanılan en gelişmiş teknikle gerilla ile baş edemedi; kimyasala sarıldı. Kimyasal kullanımı ile sonuç almak istedi” diye konuştu.

KDP’nin Türk devletine Medya Savunma Alanları’na rahat bir şekilde geçişi için yol açtığına dikkat çeken baba Mihemed Abdî, KDP’nin gerillaya giden maskelere el koyduğunu hatırlattı ve “KDP düşman olmasaydı, gerillanın maskesine el koymazdı. Bugün gerilla kimyasal ile şehit düşüyorsa, maskelerinin olmamasından kaynaklıdır. Maskelerin gerillaya ulaşmamasının tek suçlusu da KDP’dir” dedi.

Uluslararası kurum ve kuruluşların şu ana kadar kimyasal kullanılan alanlarda araştırma yapmadığını hatırlatan Abdî, kimyasala karşı mevcut sessizliği kınayarak şu çağrıda bulundu: “Dünya halklarının bir araya gelerek bu konu üzerinde tartışması gerekir. Tüm dünya gerillaya karşı kimyasal kullanıldığını duymalı ve önüne geçmeli.”