GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Dijwar Qamişlo'nun taziyesine ziyaret: Direnişe sahip çıkacağız

Şehit Dijwar Qamişlo için kurulan taziye çadırını yüzlerce kişi ziyaret etti. Ziyaretlerde "Şehitlerimizin direnişine sahip çıkacağız" mesajı verildi.

TAZİYE

İşgalci Türk devletinin 3 Eylül 2024'te gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan ve dün Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlanan İç Güvenlik Güçleri Qamişlo Yönetimi Üyesi Dijwar Qamişlo (Metin Dinç) için taziye çadırı kuruldu.

Özerk Yönetim, İç Güvenlik Güçleri, Şehit Aileleri Meclisi yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Qamişlo kentinden yüzlerce kişi, taziye çadırını ziyaret etti.

Taziye çadırında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Dijwar Qamişlo’nun fotoğrafları asılırken, sık sık “Şehîd Namirin” sloganları atıldı.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihyedîn Hisên, Türk devletinin ajanlarına karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, "Gücümüzü şehitlerimizin fedakarlıklarından alıyoruz. Bu nedenle irademizi hiç kimse zayıflatamayacaktır. Şehitlerimizin kazanımlarını savunmalı ve direnişlerine sahip çıkmalıyız” dedi.

ZAP DİRENİŞİ SELAMLANDI

Cizre Kantonu İç Güvenlik Konseyi Eşbaşkanı Hesen Şero da "Bizleri güçlü kılan, Önder Abdullah Öcalan'ın düşüncesi ve felsefesi ile şehitlerimizin fedakârlıklarıdır. Gücünü Zap direnişinden alan bir halk yenilmezdir. Zafere kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Nezîr Sofî ise şunları söyledi: "Şehitlerimizin değerini anlatmamıza kelimeler yetmez. Çünkü şehitler, kendileri için en değerli olan canlarını da halkları ve topraklarını savunarak feda ettiler. Biz de bu temelde şehitlerimizin direnişine sahip çıkarak kanlarını asla yerde bırakmamalıyız" diye konuştu.