Şehit Dilan Eşref için tören: Zafere kadar direniş!

Şehit Dîlan Eşref için düzenlenen törende Kürt halkının zafere kadar direnişi sürdüreceği mesajı verildi.

Medya Savunma Alanları’nda 17 Haziran 2022’de şehit düşen YJA-Star gerillası Dilan Eşref (Xwînda Dilbirîn) için Hesekê’nin Dawûdiyê köyündeki Şehîd Dijwar Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla gıyabi tören düzenlendi.

'DÜŞMAN İRADEMİZİ KIRAMAZ'

Törende konuşma yapan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Yönetim Üyesi Zozan Hesekê, HPG ve YJA-Star gerillalarının işgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı verdiği direnişe dikkat çekerek, “Hiç kimse halkının özgürlüğü ve onuru için mücadele eden özgür kadınların iradesi ve gücü karşısında duramaz” dedi.
Zozan Hesekê, “Düşman bizi yenemez, irademizi kıramaz. Çünkü Önder Öcalan’ın fikirlerine ve felsefesini esas aldık, zafere ulaşıncaya kadar şehitlerin izinde gideceğiz” diye konuştu.

YPJ komutanlarından Dilbirîn Kobanê, “Düşman, vahşi saldırılarıyla askeri güçlerimizin iradesini veya demokratik ulusumuzun iradesini kıramaz, bu ülkenin fedailerine karşı duramaz. Birlik ve direnişle bu toprakları savunacağız” ifadelerini kullandı.

Baba Mihemed Eşref ise düşmana karşı mücadele edeceklerini belirterek, zafere ulaşıncaya kadar şehitlerin yolundan yürüyeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed şehidin kimlik bilgilerini okuyarak ailesine teslim etti.