Şehit düşen 183 savaşçı için anma

Hesekê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, DAİŞ çeteleri ile işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarında şehit düşen 183 savaşçı için anma etkinliği düzenledi.

Hesekê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, 2013-2022 yılları arasında Ekim ayında Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı yerlerinde şehit düşen 183 YPG/YPJ ve QSD savaşçısını anmak için tören yapıldı

Anma töreni, Hesekê’nin batısındaki Reşo Salonu’nda Şehit Aileleri Meclisi üyeleri, şehit aileleri ve çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Özgürlük şehitlerini anarn, Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd Cewad, “Şehitler, Kuzey ve Doğu Suriye halkının güvenli bir yaşam sürmesi için özgürlük yolunu çizdi” dedi.

Şehit Bêrîtan’ı şehadetinin 30’ncu yıl dönümüne de dikkat çeken Cewad, “Şehit Bêrîtan tüm imkanıyla mücadele etti, ihanet çizgisine karşı savaştı ve özgür kadının önünü çizdi” diye belirtti

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hemîd Hisên ise, şunlar söyledi:

“Bütün şehitlerimize kanımızın son damlasına kadar izlerini takip edeceğimiz ve Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinin özgürlüğü sağlanana dek mücadele edeceğimiz sözünü veriyoruz.”

Konuşmaların ardından şehitlere ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.