Şehit düşen 2 YAT savaşçısının kimlikleri açıklandı

QSD, Türk devletinin YAT ve Uluslararası Koalisyon’un Hesekê’nin kuzeyindeki ortak üssünü bombalaması sonucunda şehit düşen 2 YAT üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

İşgalci Türk devletinin bugün yerel saat ile 12:00 sularında Anti Terör Birlikleri (YAT) ve Uluslararası Koalisyon’unun Hesekê’nin kuzeyindeki ortak üssünü bombalaması sonucu 2 YAT üyesi şehit düşmüş, 3 savaşçı da yaralanmıştı. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen YAT üyelerinin Birûsk Kobanê (Mihemed Xalid Ebdo) ile Mizgîn Serêkaniyê (Muntesir Beşîr Omer) olduğunu duyurdu.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Silahlı insansız bir hava aracı, Hesekê’nin kuzeyinde ve Suriye-Türkiye sınırına 50 km uzaklıkta Uluslararası Koalisyon güçleriyle ortak bir üssün güvenlik birimini bombaladı. Saldırıda, Anti-Terör Birlikleri’ne (YAT) bağlı 2 savaşçı şehit oldu, 3 savaşçı yaralandı, yaralanan savaşçılardan 2’sinin durumu ağır.

Anti-Terör Birlikleri’nin görevi DAİŞ’in terörist hücrelerine karşı mücadeledir. Son dönemde ve şu ana kadar YAT güçleri işgalci Türk devleti tarafından hedef alınıyor. 22 Temmuz 2022'de Qamişlo yolunda Türk işgaline ait hafif silahlı insansız hava araçlarının düzenlediği saldırıda YAT komutanı Jiyan Tolhildan, komutan Roj Xabûr ve YAT üyesi Barîn şehit düşmüştü”

Şehit düşen YAT savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Birûsk Kobanê

Adı ve soyadı: Mihemed Xalid Ebdo

Anne adı: Ayşe

Baba adı: Xalid

Doğduğu yer ve tarih: Kobanê-Kilutê köyü, 2003

Şehit düştüğü yer ve tarih: Hesekê, 22 Kasım 2022

 

Kod adı: Mizgîn Serêkaniyê

Adı ve soyadı: Muntesir Beşîr Omer

Anne adı: Fesîha

Baba adı: Beşîr

Doğduğu yer ve tarih: Serêkaniyê-Sefih köyü, 2000

Şehit düştüğü yer ve tarih: Hesekê, 22 Kasım 2022