YJA Star gerillası Dîlan Eşref'in taziye çadırına ziyaret

YPG Sözcüsü Nuri Mehmûd, "Türk devletinin saldırıları karşısında elimiz kolumuz bağlı durmayacağız. Zafer dışında başka bir şeyi kabul etmiyoruz" dedi.

Hesekê’de yüzlerce kişi, askeri ve sivil kurum üyeleri, siyasi parti temsilcileri, 17 Haziran 2022’de Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen YJA Star gerillası Dîlan Eşref (Xwînda Dilbirîn) için kurulan taziye çadırına akın etti.

Hesekê’nin Nasîre Mahallesi’nde kurulan taziye çadırında konuşmalar yapıldı.

‘HEDEF SOYKIRIM'

Serêkaniyê Kampı Şehit Aileleri Meclisi Yönetim Üyesi Xelîl Moro, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “HPG gerillaları, efsanevi direnişiyle yıllarca kimyasal ve ileri teknolojik silahlara karşı mücadele ediyor. Bölge halkı gerillanın direnişine destek verecek ve çocuklarının yanında duracak” dedi.

Hesekê İç Güvenlik Güçleri üyesi Idrîs Oso, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da gerillaya karşı kimyasal silah kullandığını hatırlatarak, soykırım yaptığını belirtti.

ASKERİ GÜÇLERİ SAHİPLENME ÇAĞRISI

Ardından söz alan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Hesekê Eşbaşkanı Ferhan Dawûd, Türk devletinin saldırılarına dikkat çekerek, “İşgalci Türk devletinin amacı soykırım planlarını gerçekleştirmek ve halkımız üzerinden çıkar sağlamak” dedi.

Gerillanın tüm soykırım saldırıları karşısında direndiğini, ezilen halkların hakkı ve özgürlüğü için savaştığını kaydeden Ferhan Dawûd, bölge halkına birlik olması ve askeri güçlerinin yanında durma çağrısı yaptı.

'SESSİZLİKTEN YARARLANIP KİMYASAL SİLAH KULLANIYORLAR'

YPG Sözcüsü Nurî Mehmûd ise işgalci devletinin uluslararası sessizlikten yararlanarak kimyasal silah ve zehirli gaz kullandığına işaret etti.

Nurî Mehmûd şöyle devam etti: “Gerillanın direnişi ve bölge halkının devrimci halk savaşı prensiplerine göre örgütlenmesi düşmanın işgal planlarını boşa çıkardı.”

Nurî Mehmûd, “Davamızla zaferi kazanmaya inanmalıyız. Zafer dışında başka bir şeyi kabul etmiyoruz. Türk devletinin saldırıları karşısında elimiz kolumuz bağlı durmayacağız. Bölge halkını korumak, özgür ve onurlu bir yaşamı sağlamak bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Şehit Dîlan Eşref'in mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.