Şehit Faris ve Hisên için uğurlama töreni

Hesekê halkı, 6 Aralık’ta şehit düşen Mihemed Ridwan Faris ve Mihemed Hisên’i törenle sonsuzluğa uğurladı.

Hesekê halkı, görevleri sırasında şehit düşen Öz Savunma Güçleri Üyesi Mihemed Rıdvan Faris ve QSD savaşçısı Mihemed Hisên’i son yolculuklarına uğurlamak için tören düzenledi.

Törene yüzlerce Hesekêli’nin yanı sıra sivil ve askeri örgüt temsilcileri katıldı.

Şehitlerin fotoğraflarının ve QSD bayraklarının açıldığı törende konuşmalar yapıldı.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatme El Ali, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitlerin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgal etmeye çalışan düşmanların karşısında durduğunu belirtti.

Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Dersim Hesekê ise, Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik saldırılara değinerek şunları söyledi: "Düşman topraklarımızı işgal etmek için tüm gücüyle üzerimize saldırıyor. Ama bu halkın çocuklarının fedakarlıkları sayesinde kimse bizi yenemez, direnme azmimizi kıramaz. Şehitlik yeni bir irade ve direniştir. Şehadet sayesinde başarıya ulaşma kararlılığımız artar. İşgalcileri yenene ve zafere ulaşana kadar şehitlerimizin takipçisi olacağımızın sözünü halkımıza veriyoruz."

Şehitlerin şehadet belgelerinin okunup ailelerine teslim edilmesiyle son bulan tören sonrası, Şehit Mihemed Hisên Til Temir şehitliğinde, Mihemed Faris'in naaşı da Hesekê’deki Şema köyünde toprağa verildi.