Şehit Ferhad Mustefa Kobanê’de sloganlarla uğurlandı

Kobanê halkı, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi şehidi Ferhad Mustefa'yı sonsuzluğa uğurlarken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişi yolunda yürüme sözü verdi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi şehit Ferhad Mustefa, Kobanê’de sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit Ferhad Mustefa için düzenlenen törene Kobanê kantonu sakinleri ile Özerk Yönetim temsilcileri ve Fırat Bölgesi siyasi parti temsilcileri katıldı.

İlk sözü alan Kongra Star Fırat Bölgesi Koordinasyon Üyesi Xunav Xelil, bölgenin tarihi ve hassas bir süreçten geçtiğini ifade ederek, bu durumda halkların bir bütün olarak birbirine yardım etmesi gerektiğini belirtti.

Ardından Fırat Bölgesi Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinden Hilal Xalib, "Şehit Ferhat mücadele yolunu seçti ve harekete katıldı. Bu da gençliğin topraklarına ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Bu yüzden şehitlerin yolundan ve Önder Abdullah Öcalan'ın felsefesinden yürüyeceğimize söz veriyoruz" dedi..

Törenin sonunda Şehit Aileleri Meclisi tarafından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi, ardından şehidin cenazesi sloganlar arasında toprağa verildi.