Şehit komutan Mihemed Horan ile Ciwan Mihemed uğurlandı

İşgalci Türk devletinin Minbic’da SİHA ile katlettiği Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed Horan Minbic’de, Amûdê katlettiği Ciwan Mihemed adlı sivil ise Amûdê’de düzenlenen törenlerle uğurlandı.

Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed Horan, dün işgalci Türk devletinin aracına yönelik düzenlediği saldırıda şehit düştü. Mihemed Horan, Minbic’te düzenlenen cenaze törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Minbic Şehitliği’nde düzenlenen törene sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, komünler, meclisler ve çok sayıda kişi katıldı. Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş,"Özgürlük sevdalısı insanlar, halkların mücadele tarihine mühürlerini vururlar. Onlar da şehitlerdir. Savaş cephelerinde bir adım atamayan düşman, ahlaksız bir taktiğe başvurarak, halkın öncülerini şehit ediyor. Tüm bu saldırılara karşı mücadelemizi şehitlere sahip çıkarak, sürdüreceğiz” dedi.

Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Eli Ebo ise, bölgenin güvenliğini bozmaya yönelik saldırılara ve girişimlere karşı dayanışma çağrısında bulundu.

Şehit Mihemed Horan, konuşmalar sonrası sloganlarla toprağa verildi.

İşgalci Türk devletinin Türk devletinin dün Amûdê-Hesekê yolu üzerinde bir sivil araca yönelik saldırısında ise Ciwan Mihemed şehit düşmüş, eşi Munir Ebid Faris ile Ronak Silêman Mihemed ise yaralanmıştı.

Halk, Ciwan Mihemed'in cenazesini Amudê-Dirbêsiyê dört yolunda karşıladı ve Şehit İsmail Şehitliği’ne götürdü.

Sık sık "Şehîd namirin" ve "Berxwedan jiyan e" sloganlarının atıldığı törende Amûdê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ziwer Silêman bir konuşma yaptı. Silêman, "Birlik ve direnişle kazacağız. Kimseye güvenmiyoruz. Uluslararası güçler Türkiye'nin bölgeye yönelik saldırılarını, katliamlarını izliyor” dedi.

TEV-DEM üyesi Mura Zoro ise, Kuzey ve Doğu Suriye halkına işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı demokratik ulus çizgisi ve devrimci halk savaşı temelinde mücadeleyi güçlendirme çağrısında bulundu.

Şehit Ciwan Mihemed'in amcası Hisên Mihemed de işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasını istedi.

Ciwan Mihemed’in cenazesi “Şehîd namirin" sloganı arasında son yolculuğuna uğurlandı.