Şehit Mihemed Silêman Tirbespiyê’de uğurlandı

İşgalci Türk devletinin saldırısında şehit düşen Mihemed Silêman, Tirbespiyê’de düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Türk devletinin 22 Kasım’da Tirbespiyê’ye bağlı Til Maruf beldesinde Silahlı İnsansız Hava Aracı’yla (SİHA) yaptığı saldırıda şehit düşen Mihemed Silêman için Tirbespiyê’nin Gugirê köyünde bulunan Şehit Dilşêr Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Törene sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, komiteler, meclisler dahil binlerce kişi katılırken, Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Zekî Îbrahîm ve Özsavunma Güçleri Üyesi Dilbirîn Ferho birer konuşma yaptı.

İşgalci Türk ordusunun saldırılarının Rojava halklarının birlik ve beraberliğine ve iradesini kırmaya yönelik olduğunu belirten Mihemed Zekî Îbrahîm, bedeli ne olursa olsun mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Dilbirîn Ferho da "Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi'nin kazanımlarını korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz ve bunun için her şeyi yapacağımıza halkımıza söz veriyoruz. Türk devletinin saldırılarına karşı mücadelemizi durdurmayacağız, tam tersine şehitlerimize söz veriyoruz, intikamlarını alacağız” diye vurguladı.

Konuşmaların ardından şehit Silêman, son yolculuğuna uğurlandı.