Şehit Mîtan Şoreş Qamişlo’da uğurlandı

Qamişlo’da binler, Türk devletinin 6 Kasım günü kente yönelik SİHA saldırısında şehit düşen Kemal Mîtan Şoreş’i sonsuzluğa uğurladı.

Türk devletinin 6 Kasım’da Qamişlo’ya yönelik SİHA saldırısında şehit düşen Kemal Mihemed Elî (Mîtan Şoreş), kent halkı tarafından törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde başlayan törende Şehit Aileleri Meclisi adına Şêro Mihemed konuştu. Mihemed, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “İşgalci Türk devleti insanlık dışı saldırılarına ve soykırıma devam ediyor. Halk olarak direnmeli, şehitlerin takipçisi olmalıyız” dedi.

Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Nezîr Sofî Ebdullah, uluslararası toplumun işgalci Türk devletinin suçlarına karşı sessiz kalmasını kınayarak, Türk devletinin dünyanın gözü önünde kimyasal silahlar kullandığına dikkat çekti.

Zafer elde edene kadar şehitlerin takipçisi olacaklarını ve işgali sonlandıracaklarını kaydeden Ebdullah, “Tek yumruk, adım adım Önderliğin fikir ve felsefesini uygulamamız gerekiyor. Türk işgalini sonlandırana kadar ve zaferi sağlayana kadar şehitlerin izinde devam edeceğiz” diye konuştu.

Aile adına konuşan şehidin dayısı Amir Beşar Ehmed ise insan haklarını savunduklarını iddia eden ve suçlara karşı sessiz kalanların, bu insanlık dışı savaşta ortak olduklarını vurguladı ve şehitlerin izinde özgür ülke ve halk her türlü fedakarlığı göze alacaklarını kaydetti.

Törenin sonunda şehadet belgesi okunarak, Mîtan Şoreş’in cenazesi slogan ve zılgıtlarla uğurlandı.