Şehit Nacî El Şercî Qamişlo’da uğurlandı

Şam hükümetine bağlı grupların saldırısı sonucu Dêrazor’da şehit düşen Öz Savunma Güçleri üyesi Nacî El Şercî, Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şam hükümetine bağlı grupların 29 Kasım'daki saldırısı sonucu Dêrazor’da şehit düşen Öz Savunma Güçleri üyesi Nacî El Şercî, Qamişlo'daki Şehîd Delîl Saroxan Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törende Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Îsam Îbrahîm, Demokratik İslam Kongresi Üyesi Şêx Casir El Salih, Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Nezir Sofi birer konuşma yaptı.

Şêx Casir El Salih, şehitlerin halkın onuru ve umudu olduğunu belirterek, "Kuzey ve Doğu Suriye'de halk terör saldırılarına karşı direniyor. Şehitlerimiz de bize ölümden bir hayat yarattı. Biz her zaman şehitlerimizin izinden gideceğiz” diye konuştu.

Komutan Nezir Sofi de, Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşanan olayların, işgalci güçlerin halkların birlik ve beraberliğini bozma planlarına karşı sonuna kadar karşı duracaklarını vurguladı.

Tören, Şehit Naci El Şerci’nin şehadet belgesi okunup ailesine teslim edilmesi ardından şehidin cenazesinin toprağa verilmesi ardından son buldu.