Şehit Ronî Welat son yolculuğuna uğurlandı

5 Aralık'ta Dêrazor'da şehit düşen Ronî Welat’ın cenazesi, şehitlere bağlılık sloganları arasında Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

QSD Genel Komutanlık ve Dêrazor Askeri Meclisi Komutanlık üyesi Şehit Ronî Welat (Şêrewan Hesen), Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. 

Törene, sivil toplum örgütleri, askeri ve güvenlik meclisleri üyeleri, Kürt ve Arap aşiretlerinin kanaat önderleri, siyasi partilerin temsilcileri, Dêrazor’daki aşiretlerin kanaat önderleri, Dêrazor Sivil Meclisi temsilcileri, Dêrazor Askeri Meclisi ve Özerk Yönetim temsilcileri de katıldı. 

Şehit Ronî’nin cenazesini Enteriye Mahallesi’nden alan halk kitlesi, “Şehit Namirin” ve annelerin zılgıtları arasında Şehitliğe doğru yola çıktı.

Şehitlikte bir tören düzenlendi. Burada konuşan Qamişlo Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Mahsûm Hesen, şehidin ailesine ve Kuzey ve Doğu Suriye halkına başsağlığı diledi.

 Şehit Ronî Welat’ın mücadelesine dikkat çeken Hesen, şehit Ronî’nin demokratik Suriye’nin kurulması için halkların kardeşliği devriminin omurgası olduğunu ifade etti. Mahsûm Hesen şöyle devam etti: “Düşman irademizi zayıflatmak ve bileşenler arasına ayrımcılık koymak için Komutan Ronî’yi hedef aldı; ancak bir kez daha söylüyoruz birlik içindeyiz, özgür ve demokratik bir ülkeyi kurana kadar şehidin mücadelesini sürdüreceğiz. Direniş bayrağı her zaman dalgalanacak.” 

ŞEHİT RONÎ BÜYÜK BİR MİRAS BIRAKTI

QSD komutanı ve YPG sözcüsü Nûrî Mehmûd ise, Şehit Ronî’nin devrimci şahsiyetine dikkat çekerek, “Şehit Ronî, yurtseverlik, ahlak ve kültür ruhunun örneğiydi. Özerk Yönetim’in askeri güçlerinin kurulmasında büyük bir miras ardında bıraktı” diye belirtti.

Şehit Ronî’nin şehadetinin düşmanın politikalarına karşı ısrar ve mücadelelerini arttırdığını vurgulayan Mehmûd, “Düşman, Şehit Ronî’yi hedef alarak bölge halkının devrimci ruhunu öldürmek istedi, ancak şehadeti düşmanın politikalarına karşı durma ısrarımızı arttırıyor. Ajan ve işbirlikçiler yoluyla yürütülen özel savaş ve politikalarının gerçekliği anlaşılmalı. Şehidin şahsiyetini ve özelliklerini yaşamımızda canlı tutmalıyız. QSD olarak şehitlerin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Zaferi sağlayana kadar mücadeleyi büyüteceğiz ve şehitlerin intikamını alacağız” diye konuştu.

Törende konuşan Dêrazor Sivil Meclisi Eş Başkanı Mihemed Receb, bileşenlerin birliğine işaret ederek, bileşenlerin birliğinin demokratik ulus projesine karşı tüm komploları boşa çıkardığını söyledi. Receb, şehitlerin kazanımlarına sahip çıkılması ve halklar arasındaki birliği güçlendirme çağrısında bulundu.

Ardından Şehit Ronî Welat’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit Ronî’nin dayısı Silêman Îsa ise, şehitleri takip edecekleri sözünü yineledi.

Törenin sonunda Şehit Ronî Welat’ın cenazesi “Şehit Namirin” ve annelerin zılgıtları arasında son yolculuğuna uğurlandı.