Şehit Serêkaniyê için Qamişlo'da taziye

HPG gerillası Zagros Serêkaniyê için Qamişlo’da taziyeevi kuruldu.

Qamişlo'nun Girkê Legê, Til Koçer, Çilaxa ve Dêrik ilçelerinde yaşayan yüzlerce kişi, sivil toplum kuruluşu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve aşiret büyüklerinin katılımıyla HPG şehidi Zagros Serêkaniyê içi taziye töreni düzenlendi.
Çilaxa Şehit Aileleri Meclisi, Hemer kasabasında şehit ailesinin evinin önüne taziye çadırı kurdu.
Törende konuşan Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Qehreman Mihemed, Kurdistan Özgürlük Hareketi gerillalarının Kurdistan halkının, özgürlüğün ve onurlu bir yaşamı için verdiği mücadeleyi ve fedakarlıklarını kutladı.

BİRLİK ÇAĞRILARI YAPILDI

Mihemed, işgalci Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Hareketinin gerillaları sayesinde elde ettiği kazanımlara yönelik saldırılarına karşı dayanışma ve birlik çağrısında bulundu.

Dêrik Askeri Meclisi komutanlarından Mihyedin Xerki de dayanışmanın önemine vurgu yaparak, "Birlik ve beraberlikle işgalci Türk devletinin devrimimize karşı planlarını bozguna uğratacağız" ifadelerini kullandı.

'ÖZGÜRLÜĞÜ DİRENİŞLE KAZANACAĞIZ'

Kongra Star üyesi Xaliye Selmo, HPG'nin işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı gösterdiği direnişe dikkat çekerek, "Önder Abdullah Öcalan'ın felsefesine dayanan direnişle hem kendi özgürlüğümüzü hem de dört parça Kurdistan'ın özgürlüğünü kazanacağız" dedi.

Çilaxa Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Siror Şet de şehidin özelliklerini, Rojava ve Medyanın Savunma Alanları'ndaki mücadelesini ve Cebhet El Nusra saldırılarına karşı savunmadaki rolünü anlattı.

Son olarak şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Cihat Xalid Hisên (Zagros Serekaniyê), 22 Haziran'da Başûrê Kurdistan'ın Zap bölgesinde şehit oldu.