Şehit Yûsif Gulo Qamişlo’da anıldı

Türk devletinin geçtiğimiz yıl katlettiği asırlık çınar Yûsif Gulo ile torunları ve Anter Dersim, mezarları başında anıldı.

Qamişlo’da yüzlerce kişi, Türk devletinin 9 Kasım 2021’de Qamişlo’nun Hîlaliyê Mahallesi’nde katlettiği Yûsif Gulo ile torunları ve Anter Dersim’i (Kazım Ergün), şehadetlerinin yıl dönümü dolayısıyla kentin batısında bulunan Yûsif Gulo’nun heykeli önünde bir araya geldi.

Burada konuşan Şehit Yûsif Gulo’nun kardeşi Îbrahîm Gulo, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin tüm şehitlerini anarak, Önder Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki direnişini ve gerillanın Kürdistan dağlarındaki direnişini selamladı.

Îbrahîm Gulo, Şelit Yûsif Gulo’nun 60 yıllık mücadelesini kutlayarak, “Şehit, yaşamının başlangıcından itibaren siyasi harekete katıldı ve PKK mücadelesinin yarattığı aydınlıktan sonra Kürdistan bazı bölgelerinde büyük kararlıkla çalışmalara katıldı. İşgalci Türk devletinin halkımıza ve mazlum halklara yaptığı zulmü ortadan kaldırmak için mücadele etti. O fedakarlığın sembolüydü” dedi.

Gulo şöyle devam etti: “Faşist Türk devletinin yurtseverleri hedef alması ve halklara yönelik vahşi saldırıları tarihteki soykırımlarının devamıdır. Ama bizi üzen şey, Yûsif’ın ihanet ve ajanların işbirliği sonucu şehit düşmesiydi. Bu nedenle her yurttaş üzerine düşen görevi yerine getirmeli, süreç ne gerektiriyorsa yapmalıdır. Bu ajanlara karşı gece ve gündüz mücadele etmeliyiz.”

Faşist Türk devletinin özgürlük hareketini yendiğini iddia ettiğini ancak Şehit Rûken ve Sara’nın fedai eylemlerinin onlara yalanladığını belirten Îbrahîm Gulo, zafere kadar Şehit Yûsif Gulo ve tüm şehitlerin takipçileri olacaklarını söyledi.

Ardından kitle, şehitlerin mezarlarının bulunduğu Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’ne gitti. Burada konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Mihemed Emîn, şehitlerin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Hainleri ve düşmanın planları için çalışan ajanları yenmek için gece gündüz çalışmak görevimizdir. Hainler ve düşman iyi bilsin ki onların saldırıları ve hedef almaları bizim ısrarımızı yenemez” diye konuştu.

Demokratik Toplum Hareketi Eşbaşkanı (TEV-DEM) Rûken Ehmed ve şehitlerin yakını Necah Gulo da Yûsif Gulo ve tüm özgürlük şehitlerine layık olacaklarını vurguladı.

Anma töreni, “Şehîd namirin” “Ajanlara ve ihanete ölüm” sloganlarıyla sona erdi.