Şehit Zeyneb ve Yilmaz mezarları başında anıldı

Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi Adalet Bürosu eş başkanları Şehit Zeyneb Mihemed ve Şehit Yilmaz Şero’nun anma törenine katılanlar, zaferi sağlayana kadar şehitlerin ve direniş çizgisinin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Cizre Bölgesi’nden binlerce kişi, işgalci Türk devletinin SİHA saldırısında şehit düşen Cizre Bölgesi Adalet Bürosu eş başkanları Zeyneb Mihemed ve Yilmaz Şero’yu anmak için  Hesekê Kantonu’nun Dawûdiye köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği ve Qamişlo Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde bir araya geldi.

Anma töreninde konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Sözcüsü Zehra Semo, “Şehit Zeyneb’in Rojava Devrimi’nin başlangıcından bu yana verdiği ve büyük kazanımlarla dolu mücadelesi, özgür kadınların iradesini temsil etmektedir. Köleliği yok etmek ve onurlu bir yaşamı inşa etmek için korkmadan ve tereddüt etmeden mücadele devam etti” dedi.

Zehra Semo şöyle devam etti: “Şehitlerin tarihi zafer ve kazanımlarla doludur. Bizde onlara vefayla bağlı olacağız, özgürlüğü ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar takipçileri olacağız.”

Ardından konuşan Şehit Zeyneb’in kız kardeşi Ezmîran Saroxan, “Faşist düşman bunu çok iyi bilsin, genç kadın ve erkekleri şehit ederek irademizi kıramaz. Binlerce genç şehitlerimizin yerini aldı. Biz pişman değiliz şehitlerimizin izindeyiz” dedi.

Ezmîran, şehitlerin dökülen kanlarıyla ısrar ve iradelerinin daha da güçlendiğini, zafere kadar yollarını takip edeceklerini vurguladı.