Şêx El Hadi için başsağlığı mesajları

Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), QSD ve Şengal Özerk Yönetimi, Cizre Bölgesi Eş Başkanı Şêx Himêdî El Hadî’nin vefatı nedeniyle başsağlığı mesajları verdi.

El Hadi, 10 Kasım Perşembe günü hayata gözlerini yumdu. Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, Şemer aşiretinin şeyhi Şêx Himêdî El Hadî’nin vefatı nedeniyle taziyelerini iletti. Mesajda, Şemer ve Al El Cerba aşiretlerine başsağlığı dileğinde bulunuldu.

TEV-DEM, “Cizre Bölgesi Eş Başkanı Himêdî El Deham El Hadî’nin vefat haberini üzüntüyle karşıladık. Yurtsever bir şahsiyet olan Şêx El Hadî halkımız için büyük bir kayıp” dedi.

TEV-DEM, Bölge halkı arasındaki kardeşlik bağlantılarını güçlendirmede önemli bir rol oynadı, halkın güvenliğine destek verdi, siyasi ve toplumsal alandaki duruşu netti. Ailesine ve tüm Şemer aşiretine başsağlığı diliyoruz” diye ekledi.

Şengal Özerk Yönetimi’nin mesajı ise şöyle: “Şêx Himêdî ve Şemer aşireti, DAİŞ çetelerinin Şengal’de başlattığı katliama karşı YPG-YPJ savaşçılarıyla omuz omuza halkımızı kurtarmak için seferber oldu. Yurdumuzun özgürleştirilmesinde kritik bir rol oynadılar. Êzidi halkı değerli bir dostunu yitirmiştir. Bizler Şengal halkına adına Rojava Özerk Yönetimine ve Şemer aşiretine başsağlığı dileklerimizde bulunuyoruz.”

Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) mesajı:

“Şeyh Himêdî El Deham El Hadî El Cerba’nın vefat haberini üzüntüyle duyduk. Vefatıyla birlikte en zor durumlarda yanımızda olan ve ülkenin ve ahlakın sembolü olarak kalacak yurtsever bir öncü olan fedakar bir kardeşimizi kaybettik. 

Bu vesileyle Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkımızın, Şemer ve Al El Cerba aşiretine, El Hadî El Cerba’nın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Şeyh Himêdî’nin bölge sakinlerinin güvenliğini korumak, halkların kardeşliğini güçlendirmek ve birleştirmek için yaptığı tüm hizmetleri anıyoruz. Güçlerimiz, onun tüm ülkenin savunmasına karşı hassasiyetinin şahididir. 

Bu acılı günümüzde, devrimin başlangıcından bu yana Cizre Bölgesi’ne saldıran vahşi teröristlere karşı güçlerimizin başarılarında Şeyh Himêdî’nin ana rolünü gururla hatırlıyoruz. Aynı şekilde tüm kurumların yeniden inşasında hayır işlerine damgasını vurdu.”