Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi: Artık dünya uykusundan uyanmalı

Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük Suriye İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, “Tecrit karşısında artık dünya uykusundan uyanmalı” çağrısında bulundu.

Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük Suriye İnisiyatifi 4 Nisan vesilesiyle yaptığı açıklamada, 4 Nisan’ı “ulusal diriliş ve halkların kardeşliği günü” olarak niteledi.

Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesiyle Kürt halkını baskı ve yok oluştan kurtardığını ifade eden İnisiyatif, Kürt Halk Önderi’nin sadece kendi halkına değil, tüm insanlığa hizmet ettiği için diğer önderlerden farklı olduğunu belirtti.

İnisiyatif, Abdullah Öcalan’ın demokratik modernite fikrini ortaya çıkararak en zor ve krizli dönemden geçen insanlığın yolunu aydınlatarak karanlıktan kurtardığını ifade etti.  

İnisiyatif şunları belirtti: “Önder Abdullah Öcalan’ını düşüncelerinin dünyaya yayılmasının önünü almak için uygulanan ağırlaştırılmış tecrit karşısında artık dünya uykusundan uyanmalı ve amansız düşüncelerinin yanı sıra demokrasi, barış ve halkların kardeşliğine dair olan mesajlarına sahip çıkmalı. Şüphesiz özgürlüğünü, varlığını ve istikrarını Önder Abdullah Öcalan’ın varlığında ve yaşamında gören Kürt halkı, bu yılki Kürdistan ve dünya çapında kutlanan Newroz’da Önderleri Abdullah Öcalan’a desteğini göstermiş ve fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar da mücadelelerine devam edeceklerinin sözünü vermiştir.”