‘Abdullah Öcalan’a özgürlük mücadelesi daha etkili mücadele’ çağrısı

Önder Apo’ya Özgürlük Suriye İnisiyatifi Üyesi Xalid El-Hesen, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelenin daha da etkili kılınması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Demokratik Halklar Meclisi üyesi olan Xalid El-Hesen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük için bin avukat tarafından imzalanan bir açıklamayı hatırlatarak, "Son birkaç gün önce bin avukat, Önder Abdullah Öcalan'ın tutsaklığına son verilmesi amacıyla yazılmış hukuki talepler içeren bir dilekçeyi imzaladı ve sundu” dedi.

Xalid El-Hesen, "Tüm dünya genelindeki insan hakları örgütleri ve özgürlük yanlısı kuruluşlara çözüm bulmaları için çağrıda bulunduk. Önderlik dosyasına yaklaşımda iki yüzlü bir tutum olduğunu biliyoruz, çünkü tüm talepler ve başvurular, ilgili taraflar ve insan hakları örgütlerinden herhangi bir yanıt alamamıştır” diye ekledi.

El-Hesen şöyle devam etti: "70 yaşın üzerindeki siyasi tutsakların kalan ömrünü ailesi ve sevdikleri ile geçirmesi için umut hakkının yerine getirilmesini istedik. Önder Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun açıklanması için, yakınları ile görüşebilmesini talep ettik.”

Ortadoğu’da başlatılan kampanyanın büyüdüğüne işaret eden El-Hesen, "Bölge halklarını, alanlara çıkmaya ve eylemlerde bulunmaya çağırıyoruz. Ayrıca, Önder Abdullah Öcalan’ın davasına bir çözüm bulunması amacıyla özgür dünya hukukçularına Türk rejimi ve kamuoyu üzerinde baskı kurmaları çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.