Amûdê’de Ciwan Mihemed için taziye töreni

İşgalci Türk devletinin, Amûdê’de düzenlediği saldırıda yaralandıktan sonra şehit düşen Ciwan Mihemed adlı yurttaş için taziye çadırı kuruldu.

İşgalci Türk devleti 23 Kasım’da Amûdê yolu üzerinde bir aracı hedef almış ve Ciwan Mihemed isimli yurttaş yaralanmıştı.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Ciwan Mihemed için Qamişlo Kantonu’na bağlı Amûdê ilçesi Şehit Aileleri Meclisi tarafından bir taziye töreni düzenlendi.

Şehit ailesinin evinin önüne kurulan taziye çadırını, Amûdê ve dört beldesinden yüzlerce kişi ziyaret ederek, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Çadıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile şehit Ciwan Mihemed’in fotoğrafları asıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı taziyede konuşan Amûdê Şehit Aileleri Meclisi Zîwer Elî, “Şehit Ciwan, Amûdê halkı arasında iyi özellikleri ve güzel kalbiyle tanınıyordu ve seviliyordu. Kendisini tanıyan herkesin kalbinde yer edindi” dedi.

Zîwer Elî, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları ile bölgenin güvenlik ve huzurunu yok etmek istediğini belirterek buna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Kongra Star koordinasyon üyesi Medya Sado ise, Kuzey ve Doğu Suriye şehitlerinin kanlarıyla adlarını tarihin sayfalarına yazdığını belirtti.

Taziye töreni, Şehit Ciwan Mihemed’in şehadet belgesinin okunması ve ailesine teslim edilmesiyle sona erdi.