Amûdê’deki çadır eylemi sona erdi

Kuzey ve Doğu Suriye’deki Amûdê ilçesinde gerçekleştirilen çadır eylemi, 3’üncü günün sonunda saldırılara karşı direnişi büyütme mesajıyla sona erdi.

Amûdê ilçesi ve beldelerindeki onlarca yurttaş ile kurum temsilcilerinin katılımıyla 3 gündür devam eden çadır eylemi sona erdi. Çadır eylemi, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına karşı başlatılmıştı. 

İşgalci Türk devletinin saldırılarına tepki göstermek için başlatılan çadır eyleminin 3’üncü gününde, Amûdê ilçesine bağlı Topo beldesindeki yurttaşlar, ilçe meclisi, belediye ve komün yönetimleri, “Berxwedan jiyan e” sloganıyla çadır eylemine destek verdi.

Çadır eyleminde konuşan Amûdê İlçe Meclisi yönetim üyesi Medya Sado, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.  İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik girişimlerine dikkat çeken Medya Sado, “Çete gruplarının temsilci olan Erdoğan, DAIŞ gibi yenildi. Şimdi de halkımızın direnişiyle Türk devletinin saldırıları boşa çıkarılacak. Bu gücü ve iradeyi Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerinden aldık” diye konuştu.

Amûdê ilçesi Şehit Şerîf Komünü adına konuşan Ehmed Kobanê, bu saldırılarla bölge halkının göçertilmek istendiğine dikkat çekerek, “Bölge halkının kazanımlarına artık tahammül edemeyen işgalci Türk devleti, saldırılara bu kazanımları yok etmek istiyor” dedi.

Konuşmasının sonunda zindanlardaki direnişi ve Önder Abdullah Öcalan’ı selamlayan Ehmed, “Şehitlerin mirasına sahibiz, direniş ruhuyla kazanacağız, soykırıma ve işgale artık yeter” diye konuştu.

Çadır eylemi, Zîwer Elî’nin Şehit Aileleri Meclisi adına yaptığı konuşmayla sona erdi.

Zîwer, konuşmasında işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı eylemlerini büyüterek sürdüreceklerini vurguladı.