Amûdê halkı işgalci Türk devletini protesto etti

İşgalci Türk devletinin sivilleri doğrudan hedef alan SİHA saldırılarını protesto etmek için Qamişlo Kantonu’na bağlı Amûdê ilçesinde bir eylem düzenlendi.

İşgalci Türk devleti 20 Haziran günü düzenlediği SİHA saldırısında Qamişlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, Meclis Eş Başkan yardımcısı Leyman Şiweş ile yurtsever Firat Tûma şehit düşmüştü. Kanton Meclisi Eş Bakan yardımcısı Gabî Şemûn ise yaralanmıştı.

Amûdê ilçesindeki Özgür Kadın Meydanı’nda yapılan bir açıklama ile Türk devleti kınandı.

Açıklamaya sivil toplum kuruluşları, Kongra Star ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Amûdê Okul Yönetimleri üyesi Hena Xalid tarafından okunan açıklamada, “Bölge halkının direniş tarihi mirası var. Halkımız, hiçbir zaman boyun eğmedi ve özgür iradeleriyle saldırılara karşı çok güçlü bir cevap verdi. Rojava Devrimi’nde bu gerçek görüldü” denildi.

Açıklamada Yusra ve Leyman’ın mücadelelerine vurgu yapılarak, “Yusra Derwêş ve Leyman Şiweş iki öncü devrimci kadındı. Her iki şehit, toplumu örgütlemek için çok büyük çaba sarf ettiler. Zaten düşmanın kullandığı kirli yöntemlerden bir de öncü şahsiyetleri hedef almaktır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle noktalandı: “Bölge halkı olarak böyle korkakça uygulanan politikalardan ve saldırılardan korkmuyoruz, irademiz de hiçbir şekilde kırılmaz. Şehitlerimize hiçbir zamandan açtıkları yoldan ayrılmayacağımızın sözünü yeniliyoruz.”

Aynı açıklama Qamişlo Kantonu’nun Çilaxa ve Girkê Legê ilçelerinde yapılan eylemlerde de okundu.