Amûdê halkı: Kazanımlarımızı koruyacağız

Amûde halkının Türk devletinin işgal saldırılarına karşı eylemi sürüyor. Eylemde, "Kazanımlarımızı koruyacağız" mesajı verildi.

Amûdê ilçesinde, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı açılan çadır eylemi, ikinci gününde devam etti. Eylemin ikinci gününde Çaxirli beldesinden gelen çok sayıda öğretmen ve aydın eyleme destek verdi.

İlçenin doğusundaki Tarım Merkezi önünde kurulan çadır eylemine, Çaxirli beldesindeki meclis, kurum ve Kongra Star üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda öğretmen ve aydın destek verdi.

'KAZANIMLARIMIZ ÖZGÜRLÜK HAREKETİ SAYESİNDEDİR'

İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik kirli politikalarına dikkat çeken Mihemed Seîd, “Halkların soykırımı üzerinde kendini inşa eden işgalci Türk devleti,  bölgeye yönelik saldırılarında halkımızı hedef almaya devam ediyor. Bugün Rojava’da elde ettiğimiz kazanımlar şehitlerimiz ve özgürlük hareketi sayesindedir. Kazanımlarımızı daima koruyacağız” dedi.

Amûdê ilçesinin okul yönetimi adına konuşan Hena Xalid, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarının gayriahlaki olduğunu vurgulayarak, bu saldırıların amacının Özerk Yönetim ve demokratik ulus projesinin önünü almak amaçlı olduğunu ifade etti.

Uluslararası güçlerin sessizliğini kınayan Hena Xalid, bölgeye yönelik altyapı ve hizmet kurumlarını hedef alan işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sessizliğin, insani değerlerden uzak olduğunu vurguladı.

Konuşmalar ardından "Berxwedan jiyane" ve "Bijî berxwedana Rojava" sloganları atıldı.