Amûdê ve Tirbespiyê’de şehit Zilan anıldı

Amûdê ve Tirbespiyêli halk, şehit Zeynep Kınacı’yı (Zîlan) andı.

Tirbespiyê İlçesi Meclisi, 1996 yılında Bakurê Kurdistan'ın Dêrsim kentinde işgalci Türk ordusuna karşı fedai eylemiyle şehit olan devrimci kadın Zeynep Kinacı’nın (Zîlan) 27. yıl dönümü vesilesiyle onlarca kişinin katılımıyla ilçenin PYD merkezinde anma etkinliği düzenledi.

Etkinlikte, şehit Zîlan'ı ve Kurdistan Kurtuluş Hareketi'ndeki Kürt kadınlarının mücadelesini konu alan bir sinevizyon izlendi.

Şehit Zilan’ın fedai eylem raporunu okuduktan sonra söz hakkı alan Kongra Star üyesi Gulê Behdî , kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine inandığını, şehit Zilan’ın fedai eylem çizgisinin önemini tanıdıklarını ve şehit Zîlan şahsında Leyla, Gulan, Sema ve Raperînler'in takipçileri olacaklarını kaydetti.

Tirbespiyê İlçe Meclisi Yöneticisi Aryan ise Mihemed şehit Zîlan’ın fedai eyleminin Kürt halkına yönelik insanlık dışı suçlar işleyen işgalci Türk devleti zihniyetine karşı olduğunu kaydetti.

AMÛDÊ

Amûdê ilçesi Kültür ve Sanat Merkezi, şehit Zîlan anısına kültür merkezinin salonunda kadın resimleri ve el işlerinden oluşan bir sanat sergisi açtı.

İlçe kadınlarının el işleri ve 7 kadın tasarımcının tablolarının sergilendiği  etkinlikte Amûdê Kültür Merkezi Üyesi Sema Ahmed, şehit Zîlan için şiir okurken, Şehit Delîla Grubu ise şarkı söyledi.