Arap aşiretlerinden QSD ile ortak mücadele mesajı

Kuzey-Doğu Suriye’deki Cibur kabilesi ve Bergara Aşireti, QSD ile birlikte Türk işgal saldırılarına karşı duracaklarını belirterek, bölgedeki diğer aşiretlere de ortak mücadele çağrısında bulundu.

Cibur Kabilesi Meclisi Başkanı Fewaz Zuba El Mirhem ve Bergara Aşireti Şêxi Hawad Al Ogla Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük saldırıları ajansımıza değerlendirdi.

Cibur Kabilesi Meclisi Başkanı Fewaz Zuba El Mirhem, islami bir devlet olduğunu iddia eden Türk devletinin sivil katliamlar gerçekleştirdiğini belirterek, “Eğer gerçekten İslamiyetle alakası olsaydı halka saldırmaz ve katletmezdi. Türk devletinin en büyük amacı Özerk Yönetimi yok etmektir. Türk devleti saldırılarıyla halk iradesini kırmayı hedefliyor. Arap, Kürt, Asuri, Êzidî ve tüm halk bileşenleriyle birlikte bu saldırılara karşı duracağız. Şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmayacağız. Hep ayakta olacağız” dedi.
Arap camiasının saldırılara karşı sessiz tutumunu eleştiren El Mirhem şöyle konuştu: “Tüm Arap dünyası da bu vahşiliğe karşı gözlerini kapatmış. Şimdiye kadar bir açıklama bile yapmamıştır. Arap dünyası bu vahşiliğe karşı tutum sahibi olmalıdır. Arap ülkeleri Türk devletini uyarmalı ve sert bir dille saldırılarını durdurması gerektiğini söylemelidir. Arap aşiretleri olarak bunu istiyoruz. Topraklarımıza dönük bu saldırıları kabul etmiyoruz. İnsan hakları örgütleri, uluslararası güçler ve herkes Türk devletinin vahşetine karşı gözlerini kapatmışlar. Herkes Türk faşizmine karşı ayağa kalkarak tutum sahibi olmalıdır.”

SONUNA KADAR QSD’NİN YANINDAYIZ

Saldırılara karşı QSD ile direneceklerinin altını çizen Fewaz Zuba El Mirhem, “Tüm Suriye halkları faşizme karşı ayağa kalkmalıdır. Halkımıza dönük saldırıları ve katliamları kabul etmeyecek direneceğiz. Sonuna kadar Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) destekçisi olacağız. Cibur Kabilesi ve aşiretleri olarak gücümüz QSD ile birlikte saldırılara karşı durmaya hazırız. Tüm dünya bilmelidir ki Türk devletini ve saldırılarını hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz ve QSD ile birlikte sonuna kadar direneceğiz” diye kaydetti.  

BERGARA AŞİRETİ: SOYKIRIM HEDEFLENİYOR

Bergara Aşireti Şeyhi Hawad Al Ogla ise Türk devletinin tüm halkları hedef alarak soykırıma uğratmak istediğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: "Türk devleti 5 gündür tüm Kuzey-Doğu Suriye kentlerini hedef alıyor. Şehba’dan Dêrik’e kadar SİHA ve savaş uçaklarıyla saldırılar düzenliyor, katliamlar yapıyor. Okulları, hastaneleri, elektrik ve gaz istasyonlarını bombalıyor. Türk devleti nerede varsa orada terör var.

Topraklarımıza saldırarak şehitlerimizin fedakarlıkları ile elde edilen kazanımları yok etmeyi hedefliyorlar. Halkımızı göç ettirerek köylerimizi şehirlerimizi yakıyorlar. Tüm dünya Türk devletine karşı ayağa kalkmalı ve tutumunu göstermelidir. Bergara Aşireti olarak sonuna kadar gücümüzle birlikteyiz. Bütün gücümüzle Türk faşizmine yanıt vermeye hazırız."