Asuri-Süryaniler PKK’nin kuruluşunu kutladı, sahip çıkmaya çağırdı

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖB), PKK’nin 44’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayarak, PKK’ye sahip çıkmaya çağırdı.

MÖP, Asuri/Süryani/Keldani halkı adına PKK’nin 44’üncü kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım’ı kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan MÖP, “PKK insanlığın bittiği yerde, var olmanın adıdır. PKK her türlü zulme, özellikle Türk soykırımcı devlet zihniyetine, zulmüne, ırkçılığına ve faşizmine karşı yarım asırdır, direnen onurlu, siyasi bir harekettir. PKK’nin günümüzde neden eline silah aldığı; son olarak gerillaya karşı çaresiz kalan Türk soykırımcı devleti ve faşist hükümeti, kullandığı kimyasaldan anlaşılmaktadır” dedi.

Kimyasal saldırılarda şehit düşen gerillaları da anan MÖP, PKK’nin bir yandan ırkçı, faşist ve soykırımcı bir devlete karşı savaşırken, diğer yandan “insanlık değerleri çerçevesinde sahip olduğu perspektife dayanarak, birlikte yaşadığı tüm halkları birbirine yakınlaştırdığını” kaydetti.

“Halklar için eşit, özgür ve birliktelik mümkün!” diyen MÖP, PKK’nin Mezopotamya/Kürdistan coğrafyasında, onurlu bir yaşam umudu olduğunu vurguladı.

Açıklamada, “Dünya Türk devletinin 21’inci asırda soykırımcı bir zihniyetle PKK’ye karşı yönelmesini görmeli, tepkilerini vermeliler. MÖP olarak, halkımızı ve diğer ulusları PKK’ye sahip çıkmalarına çağrıda bulunuyoruz” denildi.