Avukat Mistefa tecride karşı uluslararası toplumu ciddi tavır almaya çağırdı

Abdullah Öcalan'ın Özgürlüğünü Savunma Suriye İnisiyatifi üyesi avukat Cibrail Mistefa, uluslararası toplumu İmralı’daki tecride karşı ciddi bir tavır almaya çağırdı.

Önder Abdullah Öcalan'ın Özgürlüğünü Savunma Suriye İnisiyatifi Koordinasyon üyesi avukat Cibrail Mistefa ANF’ye verdiği demeçte, Abdullah Öcalan’a “disiplin cezaları verilmesinin uluslararası komplonun devamı” olduğunu belirtti.

Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve felsefesinin tüm ezilen halklara yönelik olduğunu, barış ve istikrarın anahtarı olduğunu belirten avukat Cibrail Mistefa, Sovyetler Birliği'nin çöküşü ve kapitalist modernitenin dünya üzerindeki kontrolünün savaşın, sorunların ve yoksulluğun devam etmesine neden olduğuna vurgu yaptı.

Abdullah Öcalan'ın düşüncesinin kapitalist modernite düşüncesine aykırı olduğuna dikkat çeken avukat Cibrail Mistefa, “Bu nedenle Türk devleti, avukatlar ve ailelerin onunla görüşememesi için Önder Öcalan üzerindeki tecridi artırdı” dedi.

Cibrail Mistefa, başta İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) olmak üzere birçok kurumun İmralı’daki hak ihlallerine vurgu yaptığını belirtirken “Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan'a yönelik tüm ihlallerine rağmen uluslararası sessizliğin devam ettiğini görüyoruz” diye konuştu.

Uluslararası toplumun ciddi bir tavır sergilemeye çağıran Cibrail Mistefa, "Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ne ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne saygı duymalı çünkü Türkiye, Önder Abdullah Öcalan'ın şahsına ve Kürt halkının haklarına ilişkin Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ihlal ediyor" dedi.

Cibrail Mistefa, "Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü savunma sürecindeyiz” diyerek şöyle noktaladı: “Kuzey ve Doğu Suriye Avukatlar İnisiyatifi olarak bin yirmi beşten fazla imza topladık ve bunları uluslararası kurumlara gönderdik.”