Bask ve Pamplona temsilcileri: Özerk Yönetim desteklenmeli

Bask ve Pamplona parlamentolarından temsilciler, Özerk Yönetim'e destek çağrısında bulundu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Avrupa Temsilcisi Ebdulkerîm Omer, İspanya’daki siyasi temasları kapsamında, dün Bask bölgesinin başkenti Vitoria’da Bask Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi ile görüştü. Görüşmeye Bask Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Derve Rakel ile Molina Pėrez, Iñaki Aguirre Arizmendi, Ìñigo Martinez Zaton, Ohiana Etxebarrieta ve Txarli Prieto katıldı.

Omer, geçtiğimiz Perşembe günü de Pamplona Parlamentosu’ndaki siyasi parti temsilcileri Arantxa Biurrun, Iñaki Iriarte, Javi AArakama, Marisa De Simon, Laura Aznaly, Patricia Perales ve Isabel Podemos ile bir araya geldi.

TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARI DA KONUŞULDU

Bölgedeki son gelişmeler, Özerk Yönetim’in önündeki siyasi, ekonomik ve insani engeller, DAİŞ tehlikesi ve yargılanmalarının önemi, Hol ve Roj kamplarındaki binlerce DAİŞ'linin varlığı gibi önemli konular parlamenterlerle paylaşıldı.
Görüşmede Türk devletinin bölgeye dönük saldırı ve tehditleri, halk, QSD komutanları ve Özerk Yönetim yetkililerinin hedef alınması da görüşüldü.

Parlamenterler, uluslararası güçlerin sorumluluklarını yerine getirmesi ve Özerk Yönetim’e destek vermesi gerektiğini belirtti.

Ebdulkerîm Omer de Dragon beldesi meclisi başkanı ve yardımcısına Özerk Yönetim’i tanıdıkları için teşekkür etti.