Binler işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı eylemde

Cizîr Bölgesi’ndeki il ve köylerde yaşayan binlerce kişi, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı.

Cizîr bölgesinden binlerce kişi, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.

TIRBESPIYÊ

İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınayan kitlesel bir yürüyüş gerçekleştiren Qamişlo kantonunun Tirbespiyê halkı, direniş mesajı verdi.
Tirbespiyê İlçesi Meclisi önünde bir araya gelen Kürt, Arap ve Süryani halkı ilçe merkezi pazarına kadar yürüdü.
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi üyesi Silêman Ereb kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Dêrezor olayları sürecinde halklar arasında çıkarılmaya çalışılan fitne girişiminde başarısız olan işgalci Türk devletinin şimdi de bölge halkına baskı yapmak için hizmet kurumları ve altyapıları hedef aldığını ifade etti.
Silêman Ereb, Şam hüklümeti ve uluslararası güçlerin bu suçlara karşı net tutum sergilemesi gerektiğine dikkat çekti.

ÇILAXA

Çilaxa’nın belde ve köylerinden gelen yüzlerce kişi ilçenin güney kesiminde bir araya gelerek Türk devletinin saldırılarını protesto etti.
Yürüyüşte, HPC bayrakları ve "Türk faşizmi dünyanın güvenliğini tehdit ediyor", "Teröre karşı birlikte duralım" ve "Şehitlerimizin kanı ve çocuklarımızın haykırışlarının hesabı sizden sorulacaktır” şeklinde yazılı pankartlar taşındı.
Şehîd Mahsûm Meydanı’nda duran yürüyüşte Çilaxa PYD Ofisi Eşbaşkanı Ebduselam Ebas, "Türk devleti ne yapsa da özgürlüğü ve demokratik projesinin korunması için her an canını vermeye hazır olan bir halkın iradesini kıramaz” şeklinde konuştu.

TIL HEMÎS

Qamişlo kantonun Til Hemîs halkı işgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak amacıyla kitlesel bir yürüyüş düzenledi.
Niyabê Kavşağı’nda duran yürüyüşte Til Hemîs İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed El Şemeri, saldırıların soykırımı hedeflediğini belirtti.

NÛDEM ÖRGÜTÜNDEN AÇIKLAMA

Nûdem Engelliler Örgütü de açıklama yaptı. Açıklama, örgüt üyesi Sami Fetah tarafından örgüt genel merkezi önünde okundu.

Açıklamada, "Bilindiği üzere toplumumuzda binlerce engelli ve özel ihtiyaçları bulunan insan bulunmaktadır. Bu saldırılar arasında en çok engelliler ve çocuklar zorluklarla karşı karşıya kalıyor" denildi.
Açıklamada, uluslararası kurum ve kuruluşlara saldırılara karşı tutum alma çağrısı yapıldı.

REQA

Reqa’da bir araya gelen çok sayıda kişi işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Nûr Cami’nin önünden başlayan Weteni Hastanesi’ne kadar sürdü. Yürüyüş boyunca "Na ji dagirkeriya Tirk re", "Bijî berxwedana gelan", "Bijî QSD" ve "Bimre dewleta Tirk a faşîst" sloganlarını atarak, işgalci Türk devletinin saldırılarına tepki gösterdi.

Burada konuşan Zenubya Kadın Topluluğu üyesi Fatima Salih, "Düşmanın hedeflerine ulaşmasına ve Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden canlandırmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Reqa Diyanet İşleri Komitesi üyesi Yehya Mehmud da, Türk işgaline karşı seslerini yükseltmek için toplandıklarını belirterek, "Güvenli alanlarımıza yönelik yapılan kirli planlara ve saldırılara karşı sessiz kalmayacağız" diye belirtti.

HALEP

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye üzerindeki saldırıları Halep’te bir yürüyüşle kınandı ve direniş mesajı verildi.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinden yüzlerce yurttaş, Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde 8 Mart toplantı salonu önünde yürüyüşe başladı. Yürüyüşte “İşgale ve soykırıma hayır”, “Rojava’dan elini çek katil Erdoğan” ve “Soykırım saldırılarına karşı direniş ve mücadeleyi büyüteceğiz” yazılı pankartlar açıldı.

7 Şehit Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşten sonra konuşan Halep Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Rewşen Mihemed, işgalci Türk devletinin saldırılarla çaresizliğini gösterdiğini söyledi. Aynı zamanda DAİŞ’in gizli hücrelerinin canlanmasına neden olacağına dikkat çekti.