Binlerce Hamaslı aile Efrîn'e yerleştirildi

Binlerce Hamaslı aile Türk devletinin işgali altındaki Efrîn, Cerablus ve Bab'a yerleştirildi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılar sonucu işgal ettiği bölgelerde savaş suçlarının yanında demografik yapıyı değiştirme planları tüm hızıyla sürüyor.

İşgal bölgelerine çeteleri yerleştiren Türk devleti ve ortakları, şimdi de İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılarının devam ettiği Gazze’den binlerce Hamaslı aileyi Efrîn, Cerablûs ve Bab’a yerleştiriyor. Lekolin.org haber sitesinin paylaştığı habere göre; 20 Ekim’den bu yana Efrîn ve Bab’ta kurulan kamplara binlerce Hamaslı yerleştirildi. Hamaslılar Gazze’den çıkarıldıktan sonra Kilis ve Dîlok’a, oradan da Türk devletinin işgali altındaki alanlara getiriliyor.

TÜRKİYE-KATAR-HAMAS ANLAŞMASIYLA

Türk devleti, Katar ve Hamas arasında varılan gizli bir mutabakat ile 250 bin Gazzeli’nin Bakurê Kurdistan, Kuzey ve Doğu Suriye’nin işgal edilen bölgeleri ile Kıbrıs’ın Türkiye’nin hakimiyetinde bulunan bölgelerine yerleştirilmesinin planlandığı belirtiliyor.  

4 BİNDEN FAZLA ÇADIR KURULDU

Bölgeye getirilen Hamaslılarla ilgili bilgiler ise şöyle sıralandı:

* Efrîn’in Cindirês ilçesine bağlı Celemê köyünde, Hamaslılar için MİT denetiminde kurulan kampta 4 binden fazla çadır ve konut inşa edildi. Yapımı devam eden kamp, 3 bölümden oluşurken, kamp MİT’in güdümündeki Feyleq El Şam adlı çete örgütü tarafından yönetiliyor.

* 17 Kasım’da, aralarında çok sayıda Hamaslı ailelerin de olduğu yine İdlib ve Halep’in kuzeyinden getirilen 75’ten fazla aile, El Emşat adlı grubun denetiminde bulunan Efrîn’in Şiyê ilçesine bağlı Çeqela köyünde kurulan kamplara getirildi. Hamaslı aileler, bu çadırlara yerleştirildi.

* 19 Ekim’de, Hamas-İsrail savaşı başlarında Türkiye, Kuveyt, Katar ve Müslüman Kardeşler, Hamas ile koordineli bir şekilde onlarca aile Gazze’den Efrîn’in Cinderês ilçesine geçirildi. Cindirês’de kurulan Der Belut Kampı’na Türkiye’nin zırhlı araçları eşliğinde75 Hamaslı aile getirildi. Kampta, ayrıca ek olarak 150’den fazla çadır kuruldu.

* Kasım sonunda ise, El Bab’da aynı şekilde çadır kuruldu ve 150’den fazla Hamaslı aile buraya yerleştirildi. 

Kampların MİT’e bağlı Beyaz Eller, İnsani Yardım Vakfı (İHH), İsrail’de Filistin merkezli görünen ancak MOSSAD’ın yönettiği El Eysh el Kerama (Onurlu Yaşama Derneği) tarafından finanse edildiği bilgisi de paylaşıldı.