Binlerce kişi İmralı tecridi ve işgal saldırılarını protesto etti

Qamişlo ve Dirbêsiyê’de İmralı tecridi ve işgal saldırılarını protesto edildi.

ROJAVA'DA EYLEMLER

Qamişlo ve Dirbêsiyê’de alanlara çıkan binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridi ve Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Cizre Kantonu’na bağlı Qamişlo ve Dirbêsiyê’de Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe katılan binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutsaklara ‘disiplin cezası’ adı altında uygulanan görüş yasağını, İmralı’daki mutlak tecridi ve Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarını kınadı.

 Yürüyüşe siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyelerinin yanı sıra gençlerin ve kadınların da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.
Abdullah Öcalan’ın posterlerinin ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği flamalarının taşındığı yürüyüşlerde "Li dijî xiyanet û dagirkeriyê serbixe cenga azadiyê" ve "Bê Serok jiyan nabe" yazılı pankartlar açıldı.


QAMİŞLO
Qamişlo’nun Şehit Rubar Qamişlo Kavşağı’nda bir araya gelen halk, Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nin önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Cizre Kantonu Genç Kadınlar Birliği Yönetimi Medya Ebdurehman, işgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik geliştirdiği kirli politikalara dikkat çekti.
Türk devletinin KDP’nin iş birliğiyle Medya Savunma Alanların’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınayan Medya Ebdurehman, Erdoğan’ın Hewler’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında KDP’nin, Kurdistan topraklarında Türk bayraklarıyla Kürt halkının düşmanını nasıl karşılandığı hatırlatmasında bulundu.

Medya Ebdurehman, İmralı'daki ‘görüş yasağı’ kararı ve uluslararası güçlerin tecride karşı sessizliğini Kurdistan'a yönelik soykırım politikası olarak değerlendirdi.
Özgürlük gerillalarının ve QSD savaşçılarının direnişini selamlayan İlerici Süryani Gençlik Birliği Eşbaşkanı Subhî Melek de Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlama mesajı verdi.


DİRBÊSİYÊ
Dirbêsiyê’nin Hac Sultan Camisi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, merkezi pazara kadar bir yürüdü.

Burada konuşan Özgürlük Halk İnisiyatifi üyesi Raziya Mihemed, Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutsaklara uygulanan 'görüş yasağı' kararını ve Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarını protesto etti.
Raziya Mihemed, Abdullah Öcalan'a yönelik adaletsizliğin sona ermesi ve işgalcilerin Kurdistan topraklarından çıkarılması için mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.