Binlerce kişi, Dêrik şehitlerini son yolculuğuna uğurladı

Cizre bölgesinden binlerce kişi, Dêrik şehitlerini son yolculuğuna uğurladı.

Cizre bölgesinden binlerce kişi, Dêrik katliamında şehit düşenleri Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Şehitlerin cenazelerini Dêrik Hastanesi'nden alan halk, büyük bir konvoyla Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne yöneldi.

Uğurlanan 11 şehidin isimleri şöyle: "Îsam Ebdullah, Hisên Elî, Çîçek Harûnî, Hîlal Qasim, Hediye Ebdullah, Ubêd Xalid, Mehmûd Elî, Fayîz Ebdullah, Nûrî Çiftcî, Hisên Xilto ve Mazin Osê."

Şehitlikte şehitlerin naaşlarını omuzlarında taşıyan halk, şehitlere sadakat sloganları ve Dêrik direnişini selamlayan sloganlar attı.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ciwan Ali, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek şehitlerin yolundan gideceklerini ve özgürlük hayallerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Cihan Hisen de Cizre halkına seslenerek, "Buradaki varlığınız Erdoğan'ın Kürtlerin varlığını inkâr ettiği iddialarını çürütüyor. Buradaki varlığınız Kürtlerin var olduğunu ve Kürtlerin iradesinin olduğunu kanıtlıyor” dedi.

'VAR GÜCÜMÜZLE MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ'

Cihan Hisên, "Dêrik, Rojava devrimi tarihinde her zaman çocuklarının mücadelesi ve direnişiyle anılmıştır” ifadelerini kullandı.

Mücadelenin yükseltilmesi çağrısında bulunan Hisên, "Başka bir Lozan yaşamayacağız, esaret altında yaşamayacağız. Mücadeleyi var gücümüzle geliştirmeliyiz" dedi.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Talet Yûnis de Türk devletinin kimyasal saldırılarına dikkat çekti, "Uluslararası güçler halkımıza karşı işlenen suçların şahidi ve sorumlusudur. Halkımızın kanının dökülmesine ortak oluyorlar” diye konuştu.

Yunis, Suriye'de demokratik bir çözüm bulunması ve Türk işgalinin sona erdirilmesi için tüm taraflarla diyaloğa hazır olduklarını belirtti.

11 şehidin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.