Bombardımanlarda 14 sivil daha yaralandı

İşgalci Türk devletinin Til Koçer, Çilaxa, Tirbesiyê, Zirgan ve Qamişlo’ya yönelik saldırılarında yaralanan 14 kişi hastanelere kaldırıldı.

İşgalci Türk devletinin bu çarşamba günü Til Koçer, Çilaxa, Tirbesiyê, Zirgan ve Qamişlo’da siviller ve hizmet merkezilerini doğrudan hedef aldı.

Til Koçer’in Alîaxa köyüne saldırıda 3 kişi yaralandı. Hafir yaralı olan iki kişi Dêrik Hastanesine, durumu ağır olan bir yaralı Qamişlo Hastanesi’ne kaldırıldı.

Qamişlo’nun Çilaxa ilçesine bağlı Girhok köyünde Dicle petrol istasyonu bombalandı.

Saldırıda yaralanan Asir Setam ve Ebdulkerim Ebdo isimli mühendisler Girkê Legê ile Qamişlo’deki hastanelere kaldırıldı.

Qamişlo’ya bağlı Meşref köyünde sivil bir aracın bombalanması sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralılar Qamişlo Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tirbespiyê’nin güneyinde seyir halindeki bir işçi arabası hedef alındı. Ebdurehman el-Ehmed (22), İbrahim el-Mihemed (43), Ebdulmunim Xelîfe (28) ve Ziyad el-Hebîb (35) adlı yaralandı ve Tirbespiyê’de Heyva Sor a Kurd merkezine kaldırıldı.

Dirbêsiyê’nin Zêdiyê köyünde SİHA saldırısı sonucu 2 kişi yaralandı. Yaralıların durumları hakkında bilgi alınamadı.

Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) göre 22 Kasım’daki saldırılarda en az 84 köy ve belde hedef alındı, 7 sivil ve 2 YAT savaşçısı şehit düştü.