Cegerxwin, Qamişlo'da mezarı başında anıldı

Kürt Şair-Yazar Cegerxwin, Qamişlo’nun Xerbi Mahallesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Cizîre bölgesindeki onlarca yazar, gazeteci, aydın ve şair, Kürt Şair ve Yazar Cigerxwîn'i 39. yıl dönümünde mezarı başında andı.

 Anmaya, Cizre Bölgesi Kürt Aydınlar Birliği, Suriye Kürt Yazarlar Birliği, Cizre Bölgesi Kültür Kurulu, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Sanat ve Kültür Hareketi (TEV-CAND), Kuzey ve Doğu Suriye Edebiyat Divanı, Suriye Kürt Yazarlar ve Gazeteciler Genel Birliği, Rojavayê Kürdistan Kürt Edebiyatı ve Kültürü Derneği, siyasi partiler, Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi katıldı.
Cizre Bölgesi Kültür Birliği üyesi Xalis Mesor, “Cigerxwîn hepimizin parlayan yıldızıydı. Tüm yaşamını Kürt halkına adayan Cigerxwîn yüreğimizde daima yaşayacak. Şiirleriyle halkına daima moral verdi. Kürt halkına tarihi aydınlatmak için birçok tarih kitabı ve şiir yazdı” dedi.

Cerxwîn’nin ailesinin mesajı Qamişlo'daki Suriye Kürt Gazeteciler ve Yazarlar Genel Birliği Müdürü Behrîn Osê tarafından okundu.

AİLEDEN MESAJ

Aile, "Anmaya katılan tüm katılımcılara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kürt halkının ve tüm dünyanın içinden geçtiği bu zorlu süreçte Şair Cigerxwîn'in etrafında toplanmak bize onur verdi” dedi.

Cigerxwîn'in temel amacının Kürtlerin birliği olduğunun vurgulandığı mesajda, günümüzde herkesin kültür ve edebiyat alanında çalışmanın sorumluluğunu taşıdığı ifade edildi.

Başta Cierxwîn olmak üzere yeni göç etmiş Kürt şairlerinin tüm eserlerinin incelenmesi gerektiğini ifade eden Cizir Bölgesi Kültür Kurulu üyesi Ebdulmecîd Xelef, "Okul ve üniversitelerin materyallerinde yer alması, değerli kültürel değerleri halkın ve tüm neslin bilmesi gerekiyor" dedi.