Cindirêsê'de halk ve savunma güçleri omuz omuza

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin son iki haftadır aralıksız bir şekilde hem karadan hem de havadan bombaladığı Cindirêsê'de topraklarını terk etmeyen halk, YPG/YPJ ve QSD savaşçılarıyla çelik çekirdek olmuş ve işgale karşı direniyor.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'e yönelik işgal harekatı ve buna karşı Efrîn savunma güçleri ile Efrîn halkının sergilediği Çağın Direnişi 29'uncu gününde bütün görkemliliğiyle devam ediyor. Son günlerde işgal saldırılarının en yoğun olduğu Efrîn'in Cindirêsê ilçesinde Türk devletinin aralıksız bombardımanına rağmen halk ve savunma güçleri yek vücut olmuş bir şekilde direniyor.

ARALIKSIZ BOMBARDIMAN

Bombardıman altında girdiğimiz Cindirêsê'de halk topraklarını terk etmeyip savunma güçleriyle omuz omuza topraklarını savunuyor. Efrîn Asayişi üyeleri de tüm cephelerde yerlerini alıyor. Ancak her cephede Kadın Asayişi üyelerini görmek mümkün. Cindirêsê'nin bir cephesinde kadın asayişi üyeleriyle sohbet ediyoruz. Kimisi çocuk sahibi, kimisi ise 20'li yaşlarındaki kadınlar, topraklarını savunma görevinde olduğunu belirtiyor.

KADIN ASAYİŞİ HER CEPHEDE

Aralıksız bir şekilde bombalanan Cindirêsê'de ANF'ye konuşan Efrîn Kadın Asayişi üyelerinden 35 yaşındaki Elmas Celal, doğdukları toprakların savunmasını yaptığını belirtiyor ve asla terk etmeyeceklerini kaydediyor. Ülkesini savunmak için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını belirten Elmas Celal, "Bu ülke bizim, gidecek başka yerimiz yok" diyor.

MORALLER YÜKSEK

Ruxaş Ehmed (19) isimli Kadın Asayişi üyesi de morallerinin yüksek olduğunu ve cephede topraklarını ve halkını savunduğunu söylüyor. 19 yaşındaki Büşta Mihemed de 4 aydır asayişte yer aldığını ve halkını korumak için mevzilerde yer aldığını dile getiriyor. Büşra Mihemed, "Bir damla kanımız olduğu müddetçe silahımızı teslim etmeyiz ve toprağımızdan çıkmayız" diyor.

CINDIRÊSÊ'DEN ERDOĞAN'A ÇAĞRI VAR

Bombardıman altındaki kentte evlerinin önünde karşılaştığımız Zekerya Îbrahim, kentin aralıksız bir şekilde bombalandığını ve sivillerin hedef alındığını kaydediyor. Mihemed Ebû Ridwan, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "O kadar yiğitsen gel göğüs göğüse çarpışalım" çağrısı yaparken, Kamil Reşît de Erdoğan'ın Osmanlı hayalleriyle yola çıktığını ve sivilleri katlettiğini söylüyor.