Cizre Kantonu’nda beş merkezde 8 Mart yürüyüşleri

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Cizre Kantonu'nda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla beş merkezde yürüyüş yapıldı.

Qamişlo’da düzenlenen yürüyüş, kadınların yöresel kıyafetleriyle Soni semtinde toplanarak Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi'ne doğru gerçekleşti.

Yürüyüşe katılan erkekler, kadınları gül vererek karşıladı. Qamişlo Koordinasyon üyesi Hindirin Xelil, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikri ve Kürdistan özgürlük hareketi şehitleri sayesinde kadınların kölelik ve baskı duvarını yıkarak soykırım politikalarına karşı durduğunu belirtti.

Hindirin Xelil, Kuzey ve Doğu Suriye kadınları adına, Abdullah Öcalan'ın fikrini takip edeceklerini ve fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Etkinlik, devrim şarkıları eşliğinde sona erdi.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê ilçesinde toplanan yüzlerce Kürt, Arap ve Süryani kadın, Kongra Star Merkezi önünde buluşarak ilçe meclis binasına doğru yürüdü.

Kongra Star Koordinasyon üyesi Xaliye Ehmed, kadınlara ve topluma yönelik soykırım politikaları hakkında konuştu.

Xaliye Ehmed, kadınların iradesini zayıflatma amacı güden politikaların Abdullah Öcalan'ın öncülüğünde değiştiğini ve bu nedenle Abdullah Öcalan'a komplo kurulduğunu ifade etti. Xaliye Ehmed, kadın haklarının her alanda sağlanmasına kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelenin seviyesini yükselteceklerini belirtti. Yürüyüş, "Jin Jiyan Azadi" sloganlarıyla sona erdi.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê ilçesindeki yürüyüşe katılan kadınlar, Şehit Xebat Meydanı’nda toplanarak ilçe merkezine doğru yürüdü. Demokratik Birlik Partisi (PYD) Girkê Legê Ofisi Eşbaşkanı Ayhan Murad, mücadelenin çıtasını yükselterek, kazanımlara sahip çıkarak mücadelenin mirasına sahip çıkacaklarının sözünü verdi. Yürüyüş, "Jin Jiyan Azadi" sloganlarıyla sona erdi.

DÊRIK

Derik'te Konra Star merkezi önünde toplanan kadınlar, kentin sokaklarında yürüyerek aynı merkeze döndü. Kongra Star Koordinasyon üyesi Fatme Silêman, 8 Mart vesilesiyle tüm katılımcıları tebrik ederek, kadınların Abdullah Öcalan'ın fikriyle ataerkil hegemonyaya karşı mücadele verdiklerini belirtti. Fatme Silêman, kadınları mücadele seviyesini yükseltmeye ve başarıya ulaşmaya çağırdı. Etkinlik, devrim şarkıları eşliğinde sona erdi.

TIL HEMIS

Til Hemis ilçesinde düzenlenen yürüyüşe Arap kadınlar da katıldı. Kongra Star üyesi Rewa El Casim, kadınların Abdullah Öcalan'ın izinde özgürlük ve demokrasi direnişini sürdürdüğünü vurguladı. İç Güvenlik Güçleri üyesi Qahire Mihemed, kadınların toplumların korunmasının temeli olduğunu belirterek, mücadele düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. PYD üyesi Mawiye El Hedid, kadınların mücadele düzeyini yükseltme çağrısında bulundu. Etkinlik, devrim şarkıları eşliğinde sona erdi.