Dêrazor’da 25 saldırgan öldürüldü

Halka karşı yapılan katliamların cevapsız kalmayacağına dikkat çeken Dêrazor Askeri Meclisi, çatışmalarda başta Difa El-Weteni olmak üzere Şam Hükümeti’ne bağlı silah grupların 25 üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

DÊRAZOR'DAKİ SALDIRILAR

Dêrazor Askeri Meclisi Şam Hükümeti’ne bağlı Difa El-Weteni ve diğer grupların Dêrazor’a yönelik saldırıları ve gerçekleştirdikleri katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada konuya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Başta Difa El-Weteni olmak üzere Şam Hükümeti’ne bağlı silahlı gruplar, Perşembe günü sabaha karşı karadan saldırı başlatarak Dêrazor’un doğusundaki Fırat Nehri kıyısında bulunan bölgelere girmeye çalışmışlardır. Saldırılarla eş zamanlı olarak obüs ve havan topları ile de saldırı yapılmıştır.

Sivil alanlara yönelik gerçekleştirilen rastgele ve barbarca saldırılarda Dîban ve Letwayê köylerinde 2 sivil şehit olmuş, 5 sivil de yaralanmıştır. Şihêl kentine yönelik saldırılarda ise birçok yurttaş yaralanmıştır.

Dêrazor Askeri Meclisi ile Hecînê Askeri Meclisi’ne bağlı güçler, 400’den fazla silahlı grubun katıldığı saldırılara anında karşılık vermiş, Letewa, Dîban, Derec, Geranîc ve Teyana köyleri çevresinde yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin ağır darbeler vurduğu silahlı gruplardan, aralarında sorumluların da bulunduğu 25 kişi öldürülmüş, 10’u yaralanmıştır. Saldırıların püskürtülmesinin ardından, güçlerimiz saldırganların girmeye çalıştığı bölgelerde arama-tarama çalışmaları başlatmıştır.

Saldırılara karşı koyma amacıyla düzenlenen operasyonlarda, 2 savaşçımız şehit olmuş, 10 savaşçımız da hafif yaralanmıştır.

BÖLGE HALKI DİRENİŞE KATILDI

Bölge halkı, tüm bileşenleriyle güçlerimize destek vererek direnişe katılmış ve saldırılara karşı cevap vermiştir. Tüm kabileler ve aşiretler, bölgeleri iç savaşa çevirerek dış güçlerin hizmetine almayı amaçlayan saldırılara karşı durmuştur. Saldırıların amacının bölgeyi fitne çıkararak kan gölüne çevirmek ve kontrol altına almak olduğu açıktır. Ayrıca, Özerk Yönetim çatısı altında kendi iradeleriyle yaşayan bileşenler arasında çelişkiler çıkarılması hedeflenmiştir.

Rejim güçleri ve milisler, doğrudan sivillerin evlerini hedef almıştır. Sivil bir alan olduğunu bildikleri halde saldırıda bulunmuşlardır. Sivillerin evlerinin hedef alındığını gösteren görüntüler de ortaya çıkmıştır.

 Rejim güçleri, kendisine bağlı çetelerin yenilgisinin intikamını almak amacıyla Cuma sabahı sivillerin evlerini hedef alan obüs ve havan saldırılarını artırmıştır. Fırat Nehri'nin batı yakasında bulunan üslerinden saldırıda bulunan söz konusu gruplar, Dehla ve Cedîdet Begara köylerinde iki katliam gerçekleştirmiştir. Bu katliamlarda çoğunluğu çocuk ve kadın olan 11 sivil şehit olmuş, 5 sivil de yaralanmıştır.

CEVAPSIZ KALMAYACAK

Dêrazor Askeri Meclisi olarak şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tüm gücümüzle halkımızı savunma görevimizi yerine getireceğimizi ve bölgemizi koruyacağımızın sözünü veriyoruz. Katliamlar cevapsız kalmayacaktır. Uluslararası yasalar ve anlaşmalarda belirtilen meşru savunma hakkımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz. Bu saldırılar, yeniden canlanarak terörünü bölgeye yaymak isteyen DAIŞ teröristlerine hizmet etmektedir.

Gösterdikleri ulusal duruş, saldırılara karşı güçlerimize verdikleri destek ve toplumsal dayanışmayı korumadaki rolleri nedeniyle, tüm Dêrazor halkımıza, kabile ve aşiret ileri selamlayarak, teşekkürlerimizi sunuyoruz.”