Dêrazor'da 6 DAİŞ çetesi yakalandı

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, Dêrazor’un batısında düzenlediği özel bir operasyonda 6 DAİŞ çetesini yakaladı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, Dêrazor’un batısında düzenlenen operasyonla 6 DAİŞ çetesinin yakalandığını açıkladı.  

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Özel birliklerimiz, 22 Ekim’de  Dêrazor’un batısında düzenlediği özel bir operasyonda terör saldırılarına katılan 6 DAIŞ çetesini yakaladı.

Genel Güvenlik Kuruluşu’na bağlı güçlerimiz, DAIŞ terör örgütüne bağlı haber ajansları dahil olmak üzere bombalı saldırılara ve ölüm olaylarına karışan DAİŞ hücreleri hakkında gerçekleştirilen araştırma ve bilgi toplama faaliyetleri sonrası yerleri tespit edildi. HAT güçlerimizin başarılı operasyonunda 6 çete üyesi ve çok sayıda silah ile cephane ele geçirildi:

-2 Kalaşnikof silah

-1 Brno silahı

-1 Av silahı

-2 Beyaz silah

-9mm tabanca

-14 şarjör

-DAİŞ bayrağı

-1 dürbün

-Kalaşnikof mermileri ve PKC cephanesi

Güçlerimiz, çetelere ait kalıntıların bulunduğu yerlerde izleme çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca tüm halkımıza bölgemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü şüpheli hareketi bildirmeleri çağrısında bulunuyoruz.”