Şehit Ronî Welat için Dêrazor’da askeri tören

Dêrazor Askeri Meclisi komutanı Ronî Welat için Dêrazor’da askeri töreni düzenlendi.

Dêrazor Askeri Meclisi komutanlarından Ronî Welat (Şêrwan Hesen), 5 Aralık’ta Dêrazor’un doğusunda görevini icra ettiği sırada bir terörist saldırıda şehit oldu. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Dêrazor Askeri Meclisi, komutan Ronî Welat için Dêrazor Askeri Akademisi binasında uğurlama töreni düzenledi. Törene QSD Genel Komutanlık üyeleri, savaşçılar ve Dêrazor Askeri Meclisi komutanları ve Dêrazor bölgesindeki aşiretlerin kanaat önderleri katıldı.

Tören, QSD’ye bağlı Komanos Güçleri ile İç Güvenlik Güçleri’ne bağlı Anti-Terör Güçleri’nin askeri töreniyle başladı.

RONÎ WELAT TÜM SURİYE HALKI İÇİN MÜCADELE ETTİ

Ardından Şehit Ronî Welat’ın mücadelesine ilişkin konuşma yapan QSD Genel Komutanı üyesi Loqman Xelîl, “Heval Ronî, demokratik ulus ilkelerine göre bir ordunun kurulması, halkların kazanımlarının korunması, onurlu ve özgür bir yaşamı kurmak için mücadele etti” diye belirtti.

 Komutan Ronî’ye borçlu oldukları ve hedeflerini gerçekleştireceklerini vurgulayan Komutan Xelîl, “Ronî yoldaş bölge halkı için umut olmuştu. Ronî yoldaş, DAIŞ terör örgütünün sonunun yazıldığı Dêrazor’da terör örgütü sona erene kadar mücadelesini ve direnişini sürdürdü. Ayrıca bölgedeki toplumsal birliğin yeniden kurulması için büyük bir emek verdi. Komutan Ronî, sadece Kuzey ve Doğu Suriye halkı için değil, aynı zamanda tüm Suriye halkı için paha biçilmez hizmetler sundu” dedi.

‘RONÎ WELAT’IN İNTİKAMINI ALACAĞIZ’

Loqman Xelîl, Şehit Ronî’nin törenine ilişkin şunları dile getirdi: “Şehit Ronî yoldaşımızın töreni Dêrazor’da yapıldı; çünkü bölge halkı Şehit Ronî’yi evlatları gibi görüyorlardı ve kucakladılar. Eğer bu yürüyüşe bir isim vermek istersek adına ‘Halk Yürüyüşü’ koyarız. Şehidimizi uğurluyoruz. Ronî yoldaşın gerçekliği onlarca yıl öncesine dayanıyor, kelimeler gerçeği ifade etmiyor. Eğer bir isim verirsek ‘halkların birliği şehidi’ dışında başka bir ismi layık görmeyiz.”

QSD Genel Komutanlığı adına Şehit Ronî’nin ailesine, yoldaşlarına ve bölge halkına başsağlığı dileyen Komutan Loqman Xelîl, Şehit Ronî’nin mücadelesini sürdüreceklerini ve intikamını alacaklarını vurguladı.

 Dêrazor Askeri Meclisi komutanlarından Ebû Leys Xeşam ise, bölgede istikrarın sağlanması ve DAIŞ terörünün yok edilmesinde Şehit Ronî’nin rolüne dikkat çekti. Ayrıca şehitlerin takipçisi olacakları sözünü verdi.

Dêrazor Askeri Meclisi komutanı Sayîl El Zobaî de, şehitlerin sayesinde güvenliğin sağlandığını ifade etti.

Igêdat aşiretinin kanaat önderleri Fethî El Itêş ve Feysel El Necres, Şehit Ronî Welat’ın DAIŞ terörünün bitirilmesindeki mücadelesine ve QSD’ye olan desteklerine dikkat çekti.

Şehidin yoldaşları, şehidin cenazesini omuzlarına aldı ve Qamişlo’ya uğurladılar. Cenaze yarın Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlanacak.