Dêrazor’daki saldırılar protesto edildi

Şam hükümetine bağlı silahlı grupların Dêrazor’da yaptığı katliam protesto edildi.

DÊRAZOR SALDIRI

Şam Hükümeti’ne bağlı silahlı grupların Dêrazor’un doğusunda bulunan Dehla ve Cedîdet Begara köylerine yönelik gerçekleştirdiği ve aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 11 kişinin şehit olduğu, 5 kişinin de yaralandığı katliam protesto edildi.


HESEKÊ
Hesekê'de El Weten El Sûrî Partisi öncülüğünde Sinalko Kavşağı’nda bir araya gelen aşiret ileri gelenleri ile çok sayıda kişi, saldırılarda şehit olanların fotoğraflarını taşıdı.
Halk, sessiz eylemde “Çocuklarımızın kanı bizim için çok değerli”, “Çocuklarımızı katledenlerin hiçbir meşruiyeti yoktur” dövizlerini de taşıdı.

AŞİRETLERDEN BİRLİK ÇAĞRISI

Til Hemîs’teki Arap aşiret reisleri ve ileri gelenler, kentteki Meclis binası önünde bir araya gelerek, Dêrazor’daki katliamları kınadı.
Tey Kabilesi Meclisi Heyal El Xiweyîr tarafından okunan basında açıklamasında, "Şam hükümetinin temel amacı, DAİŞ senaryosunu canlandırmak, Fırat doğusundaki Arap aşiretler arasında fitne çıkarmak ve Suriye halkı arasında çatışma çıkarmaktır” denildi.
Açıklamada "Bölge güvenliğini hedef alan planlara karşı omuz omuza duralım” denilirken, Fırat doğusundaki aşiretlere, “Terörist örgütlerinin kirli oyun ve fitne girişimlerine gelmeyin ve kanmayın” çağrısı yapıldı.


REQA
Reqa’da bir araya gelen aşiret ileri gelenleri ile yüzlerce kişi, Şam hükümetine bağlı silahlı grupların Dêrazor’da yaptığı katliamı kınayarak, “Bu saldırılar, bizleri Demokratik Özerk Yönetim projesini korumakta zayıflatmıyor” dedi.
Yüzlerin katılımıyla kentteki eski çocuk hastanesi önünde yürüyüş düzenlendi.
QSD filamanlarının ve Dêrazor katliamı şehitlerinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüş Kadın Meydanı’na kadar sürdü.

Sebxa aşireti ileri gelenlerinden Şêx Mihemed Tirkî Sewan, Şam Hükümeti güçlerinin desteklediği çeteler aracılığıyla güvenli bölgelerde karışıklık ve fitne çıkarmak istediğini belirtti. Şêx Mihemed, Şam Hükümetinin, işgalci Türk devleti ve diğer güçlerin ittifakıyla Dêrazor güvenliğini bozmak ve çatışma çıkarmayı amaçladığını vurguladı.
Zenûbiya Kadınlar Topluluğu Meclisi Koordinasyon üyesi Buşra El Mihemed, “Bu saldırılar, bizleri Demokratik Özerk Yönetim projesini korumakta zayıflatmıyor” dedi.