Dêrazor halkından QSD'yi sahiplenme yürüyüşü

Dêrazor halkı, "Bölgemize yönelik hiçbir dış müdahaleyi kabul etmiyoruz. Biz QSD güçlerimizin yanındayız” dedi.

Dêrazor Sivil Demokratik Meclisi’nin bölgenin güvenlik ve istikrarını hedef alan girişimlere karşı gerçekleştirdiği kitlesel yürüyüşe, aşiret ve ileri gelenleri, bölgedeki meclis temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, Dêrazor doğusundaki kadın komiteleri ve Şehit Aileleri Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişi katıldı.

Hecînê kasabasındaki Doğu Bölgesi Meclisi önünde başlayan yürüyüş Hecînê Halk Belediyesi önüne kadar sürdü.

'HALKLAR ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKARMAK VE TERÖRÜ KÖRÜKLEMEK İSTİYORLAR'

Açıklamayı okuyan Doğu Kırsalı Gelecek Suriye Partisi Meclisi Eşbaşkanı Yehya El Elî, bölgenin güvenlik ve istikrarını bozmaya yönelik girişimleri kınadı.
Açıklamada, İran devleti ve milislerinin aşiret ordusu adı altında bölgeye yaptığı müdahaleler kınandı. Açıklamada, bu müdahalelerin esas amacının, Araplar ve Kürtler başta olmak üzere diğer bileşenler arasında çatışma çıkarmak ve bölgede yayılmaya çalışılan terörün körüklenmek olduğu vurgulandı.
Kürt-Arap kardeşliğine inandıklarını belirten El Elî, Dêrazor bölgesinde yaşanan olayların herkes tarafından bilindiğini ve bölgenin güvenliğini sağlamaya çalışan QSD güçlerinin çabalarının gözler önünde olduğunu söyledi.

QSD’nin bir parçası olduklarının altını çizen El Elî, QSD’yi temsil ettiklerini ve bölge halkının hedefleri için çalıştıklarını belirtti.

“Tüm siyasi partiler ve uluslararası toplum, QSD'nin terörle mücadele ve bölgede istikrarın sağlanması yönündeki çabalarına destek vermelidir” diyen El Elî, Süveyda’da devam eden demokratik halk gösterilerini desteklediklerini ve taleplerin meşru haklar olduğunu söyledi.