10 şehit son yolculuğuna uğurlandı

İç Güvenlik Güçleri’nin 10 şehidi binlerce kişinin katılımı ve "intikâm" sloganlarıyla Dêrik'te son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrik’te 9 Ekim'de işgalci Türk devletinin savaş uçaklarının bombalaması sonucu şehit olan 29 İç Güvenlik Güçleri Uyuşturucuyla Mücadele Birimi üyeleri için birçok kentte tören düzenleniyor.

Şehitler Ednan Yûsif, Silêman Enter, Xwînrêj Temê, Mûaz Eta, Ehmed El Xidir, Mihemed El Eswed, Ebdulezîz Elî, Yezen El Keço, Mihemed Xalid ve Ebdulwahid El Ehmed için Dêrik’teki Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde tören yapıldı.

Dêrik, Girke Legê, Çilaxa ve Til Koçer bölgelerinin binlerce sakini, şehitleri uğurlamak için sabahın erken saatlerinden itibaren Dêrik’teki Weteni Hastanesi önünde toplandı. Şehitlerin cenazeleri intikam sloganları eşliğinde Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne götürüldü.

Şehit kervanı yüzlerce kişi tarafından sloganlarla karşılandı. Burada 10 şehit için tören düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende Önder Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları, İç Güvenlik Güçleri bayrakları ve 29 şehidin fotoğrafları açıldı.

'DEVRİMCİ HALK SAVAŞI TÜRK DEVLETİNİ SARSIYOR'

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hesen Ebêd, halkın ve İç Güvenlik Güçleri’nin bu duruşuyla halka karşı yürütülen komplolara karşı duracağını gösterdiğini söyledi. Kazanımları koruma sözünü yineleyen Hesen Ebêd, “Ölümden korkmayan bu halk iradesini ve gücünü şehitlerden alıyor” dedi.
Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi Danışmanı Cihan Xelil de Dêrik’te gösterilen tutumun devrimci halk savaşının sonucu olduğunu belirterek, "Bu güç Türkiye'nin işgalini sarsmaktadır. Hiçbir güce güvenmiyoruz. En büyük gücümüz halkımız ve savaşçılarımızdır” şeklinde konuştu.
Kuzey ve Doğu Suriye Genel İdaresi Üyesi Dilêr Temo da yoldaşlarının intikâmını alacaklarını belirterek, "Bu saldırılar hiçbir zaman irademizi kırmaz, tam tersine irademizi güçlendirir, mücadelemizi ve direncimizi artırır. Saldırıda şehit düşen Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bölgelerinden 29 kahraman özveriyle çalışıyordu. Bu arkadaşlarımızın bölgeye yapılan saldırılara karşı bir duruşu ve cevabı vardı. Acı bir gün ama intikam bizim görevimiz. Bunu unutmayacağız ve intikamımızı alacağız” dedi.

Konuşmaların ardından 10 şehidin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda Şehit Xwînrêj Temê, Ednan Yusif, Silêman Enter ve Muaz Eta'nın naaşları yoldaşlarının omuzlarında Şehit Xebat Derik Şehitliği’nde defnedildi.

Şehit Ehmed Qemar El Xidir, Mihemed Salim El Eswed, Ebdulezîz El Osman Elî, Yezem Xidir Elgico, Mihemed Melê Ehmed Xalid’in cenazeleri Til Koçer’deki Şehit Uqab El Eswed Şehitliği’nde defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Şehit Ebdulwehad el Ehmed’in cenazesi Tirbespiyê’deki Şehit Dilşêr Şehitliği’ne uğurlandı.

Şehitler için yarın saat 10.00'da Dêrik’teki Devrimci Gençlik Merkezi'nde taziye kurulacak.