Dêrik’te binler disiplin cezası ve tecridi protesto etti

Kuzey ve Doğu Suriye halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit uygulayan ve yeni bir ‘disiplin’ cezası veren Türk devletini protesto etti.

DERİK'TE YÜRÜYÜŞ

Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan ve İmralı'da bulunan diğer siyasi tutsaklara ‘disiplin cezası’ adı altında uygulanan 3 aylık aile ve avukat görüş yasağına karşı binlerce kişi Dêrik kentinde bir araya geldi. 

Girkê Legê, Çilaxa ve Til Koçer halkının da aralarında bulunduğu eylemciler, kentteki otobüs garajı önünde toplandı. 

Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan ve "Önder Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük ve Adalet" yazılı pankartlar açan halk, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Merkezi önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sonrası mitingde konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Girkê Legê Meclisi Eşbaşkanı Îdrîs Ehmed, Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesinin bölge halkı ve ezilen halklar üzerindeki önemine vurgu yaptı. 

İktidar güçlerinin özgürlük, eşitlik ve demokratik ulus anlayışını kabul etmediğini belirten Ehmed, Abdullah Öcalan'ın rehin alınarak tecrit altında tutulduğunu ve düşüncelerinin dünyaya yayılmasının engellenmeye çalışıldığını ifade etti.

Ehmed, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin daha da yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Til Koçer Belde Meclisi üyesi Elî Ubeyd ise işgalci Türk devletinin siyasi tutsaklara karşı insanlık dışı suçlarına ve uluslararası normların ihlaline karşı insan hakları kurum ve kuruluşlarının sessizliğine tepki gösterdi. 

Ubeyd, bölge halkına Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi artırma çağrısı yaptı.

Eylem "Bê Serok jiyan nabe" sloganıyla sona erdi.