Dêrik ve Tirbespiyê halkı, katliama karşı alanlarda

Dêrik ve Tirbespiyê halkı, işgalci Türk devletinin saldırı ve katliamlarına karşı alanlara çıktı.


İşgalci Türk devletinin Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Leyman Şiweş ve meclis üyesi Fırat Tuma'yı katletmesine karşı Dêrik, Koçerat ve Berav’dan yüzlerce kişi alanlara çıktı.

Özgürlük Meydanı’nda harekete geçen halk, bütün Dêrik sokaklarını kapsayacak şekilde yürüdü. Şehir merkezinde mitinge dönüşen yürüyüşte bir konuşma yapan Kongra Star Dêrik Yönetim Kurulu üyesi Wesfiye Murad, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Türk devletinin soykırım saldırılarının kadınların yürüttüğü mücadeleye engel olamayacağını belirten Wesfiye Murad, aksine kadınların işgal saldırılarına karşı birliğinin güçleneceğini söyledi.

Konuşmasının sonunda direnişi yükseltme ve genç kadın ve erkeklerin büyük fedakarlıklarıyla elde edilen devrimin değerlere sahip çıkmaya çağıran Wesfiye Murad, “Örgütlü gücümüzle anılarını yeni bir mücadelenin çıkış hamlesi yapalım” dedi.


TIRBESPIYÊ
Kongra Star Tirbespiyê ilçesinde “Kadınların Örgütlenmesi İşgal Saldırılarına Yanıttır” sloganıyla bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte Kürtler, Araplar, Süryaniler, siyasi parti temsilcileri, Kongra Star üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve meclis üyeleri bulundu.

Şehit Aileleri Meclisi binası önünde başlayan yürüyüşe katılanlar 20 Haziran’da Qamişlo-Tirbespiyê yolu üzerinde şehit düşen 3 şehidin fotoğraflarını taşıdı.
Yürüyüş, şehir merkezinde mitinge dönüştü. Burada konuşma yapan Kongra Star üyesi Muntehe El Mehmûd, “İşgalci Türk devleti bölgemize yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla özgür kadının gücünü ve iradesini temsil eden öncülerimizin yanı sıra bütün Kuzey ve Doğu Suriye halkını temsil eden Özerk Yönetimi hedef alıyor” dedi.

Muntehe El Mehmûd, "Saldırılar irademizi kıramaz. Barış ve zafer sağlanıncaya kadar şehitlerin izinden yürüyeceğiz” dedi.

Tirbespiyê Eğitim Derneği Eşbaşkanı Fener Hisên, şehitlerin açtığı yolda yürüyerek mücadeleyi yükselteceklerine dair söz verdi. Ayrıca Şehit Yusra’nın Kuzey ve Doğu Suriye’de eğitimin gelişmesi için üstlendiği rolünü de selamladı.

 

DÊRAZOR

Dêrazor Sivil Meclisi’nin Hecîn beldesinde düzenlediği çadır eyleminin ikinci gününde toplumun ileri gelenleri başta olmak üzere, kanaat önderleri, askeri ve sivil kurumları, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Dêrazor batısındaki Sivil Meclisi Eş Başkanı Sefiye El Hesen tarafından okunan açıklamada, dünyanın dört bir yanına topraklarının işgal eden, halkı zorla yerinden eden ve Ortadoğu’daki karışıklığa neden olan Türk devletinin saldırılarına karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Dünyanın, bir bütün olarak her yeri tehdit eden terörist DAIŞ çetelerine karşı mücadele eden Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni desteklemesi gerektiğinin vurgusu yapılan açıklamada, insan hakları örgütleri ve BM’nin İmralı tecridine son vermesi gerektiği belirtildi.

Özerk Yönetim'in tutuklu DAİŞ çetelerini yargılanmaya başlama kararının ardından Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını artırdığı ifade edildi.